" alt="Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget"/>

Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget

Als student heb je over het algemeen geen groot budget om uit te geven aan de inrichting van je studentenkamer. In studentenkamer vind je daarom over het algemeen twee soorten interieurs: de IKEA-kamer of de kringloopkamer. Over het algemeen blijft er daarom weinig budget over voor technische snufjes. Dit blijft vaak beperkt tot een smartphone, een laptop en een tv. Wil je echter toch je studentenkamer een beetje slim maken, door middel van smart home producten? Zo doe je dat op een goedkoper manier.

Google helpt je tijdens het studeren

Iedere student breek zijn hersenen wel eens over moeilijke vraagstukken tijdens het studeren. Kom je ergens nu echt niet uit en wil je snel antwoord? Vraag het dan simpelweg aan Google en je ontvangt binnen een seconde je antwoord panklaar terug. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Google Home. De kleine versie hiervan, de 50five climate, koop je voor minder dan €50. Dankzij de integratie van de Google Assistant kan je al je vragen in het Nederlands of Engels vragen: “Hé Google, wat is de stelling van Pythagoras?”.

De Google Home is hiernaast ook te gebruiken als wekker of voor het beheren van je agenda.

Indoor camera’s houden een oogje in het zeil

Het zal geen verrassingen voor je zijn dat studentenkamers over het algemeen niet bijster goed beveiligd zijn. Veel beschikken over enkel glas, een buitendeur die de hele nacht open staat of hebben een slot waar veel voormalig bewoners nog sleutels van hebben. Niet is zo vervelend als thuiskomen en erachter komen dat je spullen gestolen zijn. Denk daarom eens na over het plaatsen van een camera in je studentenkamer. Dankzij een slimme IP-camera ontvang je direct een melding op je smartphone wanneer er beweging is in je kamer, heb je de indringer op beeld en vaak kan je zelfs communiceren met deze persoon.

Dit klinkt wellicht als een dure oplossing, niets is echter minder waard. De kleine slimme camera van EZVIZ, de EZVIZ Mini O, kost namelijk slechts €30 en bied je alle hierboven genoemde mogelijkheden. De camera zet je neer of is magnetisch te bevestigen aan bijvoorbeeld een koelkast.

Nooit meer je sleutels of smartphone kwijt dankzij Bluetooth trackers

Raak jij in de chaos van het studeren of uitgaan wel eens je sleutels of telefoon kwijt? Dan is een Bluetooth tracker hét slimme product voor jou. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de Tile trackers. Deze tracker is eenvoudig te monteren aan je sleutelbos. Ben je je sleutels kwijt, dan vraag laat je via een app op je smartphone je sleutels een luid signaal afgeven, waardoor je ze in mum van tijd teruggevonden hebt. Ben je je smartphone kwijt, dan werkt het ook andersom: druk op de Tile tracker en je telefoon maakt een hard geluid.

Een Tile tracker koop je al vanaf slechts €25 en dat is heel wat goedkoper dan een nieuwe telefoon kopen of je kopieën laten maken van al je sleutels.

Ontdek hier meer slimme 50five om je kamer of misschien wel je huis slimmer te maken, zonder dat dit per se veel geld kost.

"/>

Studentenleven

Hoe zet je de puntjes op de ‘i’ in jouw slaapkamer?

De slaapkamer is toch wel de plek in huis waar je tot rust moet kunnen komen. Hierbij zullen er dus belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Deze keuzes gaan van inrichting tot natuurlijk een indeling. Van kasten, waarin je keuzes hebt die gaan van inloopkasten tot inbouwkasten. Maar ook keuzes over een mooie en sfeervolle vloer […]

6 augustus 2020

"/>

Studentenleven

Wil jij een trendy tuin? Volg deze tips!

Het kan lastig zijn om je tuin in te richten. Je loopt de Intratuin binnen en de keuzes vliegen je om de oren. Loungebanken, tuinstoelen, tuintafels… Wat moet je kiezen? Om jou uit de brand te helpen hebben wij de nieuwste trends op het gebied van tuinmeubels voor je opgezocht. Productieve plek De negen tot […]

9 oktober 2019

Muizenval"/>

Studentenleven

Ongedierte in je huurwoning: voor wie zijn de kosten en hoe bestrijd je het?

Niet alleen is ongedierte in je huurwoning onhygiënisch, ook kan het ongedierte schade aan de woning veroorzaken. Het is om deze redenen belangrijk, om het ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden. Daar komt bij, dat twee muizen al snel voor een heuse muizenplaag in je huis kunnen zorgen. Datzelfde geldt voor verschillende andere […]

24 juli 2019

zonnepanelen"/>

Studentenleven

Welke maatregelen kun je nemen om duurzamer te leven?

Het is tegenwoordig voor veel mensen steeds belangrijker om duurzaam te leven. Het is dan ook een onderwerp dat we steeds vaker terug zien komen. Gelukkig wordt het ook steeds makkelijker om duurzaam te leven. De producten en apparaten die wij tegenwoordig gebruiken zijn al een stuk duurzamer dan die van een paar jaar geleden. […]

27 november 2019