" alt="Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget"/>

Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget

Als student heb je over het algemeen geen groot budget om uit te geven aan de inrichting van je studentenkamer. In studentenkamer vind je daarom over het algemeen twee soorten interieurs: de IKEA-kamer of de kringloopkamer. Over het algemeen blijft er daarom weinig budget over voor technische snufjes. Dit blijft vaak beperkt tot een smartphone, een laptop en een tv. Wil je echter toch je studentenkamer een beetje slim maken, door middel van smart home producten? Zo doe je dat op een goedkoper manier.

Google helpt je tijdens het studeren

Iedere student breek zijn hersenen wel eens over moeilijke vraagstukken tijdens het studeren. Kom je ergens nu echt niet uit en wil je snel antwoord? Vraag het dan simpelweg aan Google en je ontvangt binnen een seconde je antwoord panklaar terug. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Google Home. De kleine versie hiervan, de Google Home Mini, koop je voor minder dan €50. Dankzij de integratie van de Google Assistant kan je al je vragen in het Nederlands of Engels vragen: “Hé Google, wat is de stelling van Pythagoras?”.

De Google Home is hiernaast ook te gebruiken als wekker of voor het beheren van je agenda.

Indoor camera’s houden een oogje in het zeil

Het zal geen verrassingen voor je zijn dat studentenkamers over het algemeen niet bijster goed beveiligd zijn. Veel beschikken over enkel glas, een buitendeur die de hele nacht open staat of hebben een slot waar veel voormalig bewoners nog sleutels van hebben. Niet is zo vervelend als thuiskomen en erachter komen dat je spullen gestolen zijn. Denk daarom eens na over het plaatsen van een camera in je studentenkamer. Dankzij een slimme IP-camera ontvang je direct een melding op je smartphone wanneer er beweging is in je kamer, heb je de indringer op beeld en vaak kan je zelfs communiceren met deze persoon.

Dit klinkt wellicht als een dure oplossing, niets is echter minder waard. De kleine slimme camera van EZVIZ, de EZVIZ Mini O, kost namelijk slechts €30 en bied je alle hierboven genoemde mogelijkheden. De camera zet je neer of is magnetisch te bevestigen aan bijvoorbeeld een koelkast.

Nooit meer je sleutels of smartphone kwijt dankzij Bluetooth trackers

Raak jij in de chaos van het studeren of uitgaan wel eens je sleutels of telefoon kwijt? Dan is een Bluetooth tracker hét slimme product voor jou. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de Tile trackers. Deze tracker is eenvoudig te monteren aan je sleutelbos. Ben je je sleutels kwijt, dan vraag laat je via een app op je smartphone je sleutels een luid signaal afgeven, waardoor je ze in mum van tijd teruggevonden hebt. Ben je je smartphone kwijt, dan werkt het ook andersom: druk op de Tile tracker en je telefoon maakt een hard geluid.

Een Tile tracker koop je al vanaf slechts €25 en dat is heel wat goedkoper dan een nieuwe telefoon kopen of je kopieën laten maken van al je sleutels.

Ontdek hier meer slimme smart home tips en tricks om je kamer of misschien wel je huis slimmer te maken, zonder dat dit per se veel geld kost.

"/>

Studentenleven

Tips bij het verhuizen naar een studentenwoning

Veel studenten zullen het hoogstwaarschijnlijk wel meemaken of meegemaakt hebben. Hier hebben we het over het verhuizen naar je nieuwe studentenwoning. Dit kan veel stress met zich meebrengen, mits je alles goed hebt geregeld en gepland. Om er zeker van te zijn dat je in grote lijnen op de goede weg bent, hebben wij een […]

6 februari 2019

"/>

Studentenleven

Woning huren: wel of niet laten stucen?

Wanneer u een woning huurt, dan horen muren en plafond netjes in orde te zijn. De wanden en het plafond moeten van dien aard zijn dat u deze met één keer sauzen wit kunt krijgen. Maar helaas, bij sommige woningstichtingen is dit vaak niet zo en zien de muren en het plafond en niet netjes […]

15 januari 2019

"/>

Studentenleven

Woondilemma’s

Op zoek gaan naar een nieuwe woning is altijd lastig. Of je nou binnenkort op kamers gaat, net afgestudeerd bent of juist al een tijdje werkt. Wat wil je nou eigenlijk precies? Hoeveel heb je te besteden? Welke locatie heeft je voorkeur? Wil je een huis delen, of wil je een studio voor jezelf? Misschien […]

27 maart 2019

"/>

Studentenleven

De verborgen gebreken bij een woning achterhalen

Bij de aankoop of verkoop van een huis heeft niet alleen de verkoper plichten. Eén van de belangrijkste dingen die je zelf moet doen is het bekijken van de bouwkundige toestand van het huis. Wanneer je dit vóór de koop niet hebt gedaan dan kun je de verkoper achteraf niet meer aansprakelijk stellen. Wanneer bijvoorbeeld […]

19 januari 2019