" alt="Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget"/>

Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget

Als student heb je over het algemeen geen groot budget om uit te geven aan de inrichting van je studentenkamer. In studentenkamer vind je daarom over het algemeen twee soorten interieurs: de IKEA-kamer of de kringloopkamer. Over het algemeen blijft er daarom weinig budget over voor technische snufjes. Dit blijft vaak beperkt tot een smartphone, een laptop en een tv. Wil je echter toch je studentenkamer een beetje slim maken, door middel van smart home producten? Zo doe je dat op een goedkoper manier.

Google helpt je tijdens het studeren

Iedere student breek zijn hersenen wel eens over moeilijke vraagstukken tijdens het studeren. Kom je ergens nu echt niet uit en wil je snel antwoord? Vraag het dan simpelweg aan Google en je ontvangt binnen een seconde je antwoord panklaar terug. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Google Home. De kleine versie hiervan, de Google Home Mini, koop je voor minder dan €50. Dankzij de integratie van de Google Assistant kan je al je vragen in het Nederlands of Engels vragen: “Hé Google, wat is de stelling van Pythagoras?”.

De Google Home is hiernaast ook te gebruiken als wekker of voor het beheren van je agenda.

Indoor camera’s houden een oogje in het zeil

Het zal geen verrassingen voor je zijn dat studentenkamers over het algemeen niet bijster goed beveiligd zijn. Veel beschikken over enkel glas, een buitendeur die de hele nacht open staat of hebben een slot waar veel voormalig bewoners nog sleutels van hebben. Niet is zo vervelend als thuiskomen en erachter komen dat je spullen gestolen zijn. Denk daarom eens na over het plaatsen van een camera in je studentenkamer. Dankzij een slimme IP-camera ontvang je direct een melding op je smartphone wanneer er beweging is in je kamer, heb je de indringer op beeld en vaak kan je zelfs communiceren met deze persoon.

Dit klinkt wellicht als een dure oplossing, niets is echter minder waard. De kleine slimme camera van EZVIZ, de EZVIZ Mini O, kost namelijk slechts €30 en bied je alle hierboven genoemde mogelijkheden. De camera zet je neer of is magnetisch te bevestigen aan bijvoorbeeld een koelkast.

Nooit meer je sleutels of smartphone kwijt dankzij Bluetooth trackers

Raak jij in de chaos van het studeren of uitgaan wel eens je sleutels of telefoon kwijt? Dan is een Bluetooth tracker hét slimme product voor jou. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de Tile trackers. Deze tracker is eenvoudig te monteren aan je sleutelbos. Ben je je sleutels kwijt, dan vraag laat je via een app op je smartphone je sleutels een luid signaal afgeven, waardoor je ze in mum van tijd teruggevonden hebt. Ben je je smartphone kwijt, dan werkt het ook andersom: druk op de Tile tracker en je telefoon maakt een hard geluid.

Een Tile tracker koop je al vanaf slechts €25 en dat is heel wat goedkoper dan een nieuwe telefoon kopen of je kopieën laten maken van al je sleutels.

Ontdek hier meer slimme smart home tips en tricks om je kamer of misschien wel je huis slimmer te maken, zonder dat dit per se veel geld kost.

"/>

Studentenleven

Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten

Op de hoogte van je energierekening heb je meer invloed dan je denkt. Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt. Vaak is energieverspilling een onbewuste gewoonte geworden. Door iets bewuster in het leven te staan, kun je al heel wat besparen. Hieronder een paar slimme tips om ervoor te […]

29 oktober 2020

"/>

Studentenleven

Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen?

Het is zover, je gaat verhuizen of je gaat voor het eerst uit huis. Wanneer je gaat verhuizen komt er veel op je af, vooral als het je eerste huis is. Je moet veel regelen en denken aan praktische zaken voor je gaat verhuizen. Hieronder dus een aantal tips om met zo min mogelijk stress […]

4 maart 2020

"/>

Studentenleven

Vissen voor in je vijver

Je hebt een vijver in de tuin aangelegd? Gefeliciteerd! De grote vraag is nu natuurlijk welke vissen je daarin wilt laten rondzwemmen. Er zijn prachtige vissen verkrijgbaar, maar het is wel zaak om je te verdiepen in de verzorging ervan. Als je zonder enige kennis van zaken aan het inrichten van je vijver begint, kon […]

16 november 2020

"/>

Studentenleven

De voordelen van een VPN-verbinding voor thuis

Het hebben van een VPN-verbinding is een groot voordeel. Veel mensen gebruiken er al een om veiliger over het internet te surfen en geografische blokkades te omzeilen, maar een VPN heeft meer voordelen. In dit artikel sommen we de vele voordelen voor je op. Wat is een VPN-verbinding? Een VPN-verbinding is een versleutelde verbinding tussen […]

10 oktober 2019