" alt="Welke voordeur staat leuk bij jouw woning?"/>

Welke voordeur staat leuk bij jouw woning?

Naast dat jouw voordeur bij jezelf in de smaak moet vallen is het ook het eerste wat anderen zien van jouw woning. En hoewel je een boek nooit op zijn kaft moet beoordelen zegt jouw voordeur toch zeker iets over jouw stijl. Elk element van de deur heeft zijn eigen meerwaarde. Van de grootte en vorm van de ruit tot de kleur en afwerking van cilindersloten. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een passende voordeur.

 

Hout of kunststof

Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende deuren. De materialen die het meest worden gekozen zijn hout en kunststof (pvc). Met elk hun eigen stijl en feeling. Bij het kiezen van een deur raden wij je ook aan om na te denken over de verschillende voor- en nadelen per materiaal.

Hout

Hout heeft naast esthetische waarde van zichzelf al meteen een redelijke isolatiewaarde. De look en feel van hout is nauwelijks door kunststof na te bootsen. Juist hierdoor heeft een houten buitendeur een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het materiaal erg geschikt voor bewerking. Mocht je bijvoorbeeld uitgekeken zijn op de kleur van je voordeur is dit met wat schuren en verf gemakkelijk opgelost.
Ondanks al deze positieve kwaliteiten heeft het toch een groot nadeel. Je moet namelijk veel onderhoud verrichten aan je voordeur.

Kunststof

Met kunststof kun je bijna iedere kant op. Dit materiaal is in bijna elke stijl verkrijgbaar, of je nu een landelijke of moderne stijl wilt. Qua onderhoud is een kunststof deur vooral heel anders dan een houten deur. Bij kunststof hoef je na het installeren niks meer met de deur te doen. Ook het schoonmaken van de deur is gemakkelijk. Doordat kunststof makkelijk te bewerken is heb je veel keuze mogelijkheid. Mocht je zelf iets willen doen met de bewerking hebben we wel slecht nieuws voor je, dat is bijna niet mogelijkheid. Dit is dan meteen het grote nadeel van kunststof.

Jouw smaak en stijl

Kies altijd voor de voordeur die jij mooi vindt. Welke stijl straalt jouw huis uit? Bij een landelijk huis is een houten deur aan te raden. En kunststof kan voor moderne wijken enorm mooi uitpakken. Er zijn verschillende vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een nieuwe deur. Welke indeling wil ik? Denk hierbij aan de plaatsing van glas. Welke kleur heb ik in gedachten? De kleur moet vooral bij de gevel van je huis passen. En welk materiaal wil ik graag? Neem de onderhoudsbehoefte mee in jouw keuze.

"/>

Wonen

Muren van je appartement verven? Hier moet je op letten

Woon je in een appartement die redelijk sfeervol oogt? Dan kun je met verf snel extra sfeer brengen in je appartement. Het verven van je appartement is natuurlijk best eng, want hoe ga je dit nou aanpakken? De kans is groot dat je niet weet waar je moet beginnen. In dit artikel zul je daarbij […]

31 juli 2019

Hot tub"/>

Wonen

Tips om ultiem te genieten van je tuin

Het is juni, de zomer is van start gegaan en dat betekent dat we weer meer tijd in de buitenlucht gaan doorbrengen. Hou jij ook zo van de buitenlucht en ben je benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren in de ultieme plek om lekker van het zonnetje te genieten? Lees dan vooral verder, want […]

8 juli 2019

"/>

Wonen

Geen geld voor nieuwe meubels? Doe het zelf!

Je gaat verhuizen, bent net verhuisd, of gewoon aan vernieuwing toe. Maar, helaas is je budget erg krap. Dan zit er maar één ding op: creatief zijn! En met deze tips en ideeën kun jij dat ook! 1. Gebruik houten kistjes en kratjes Stapel ze op elkaar, hang ze aan de muur of zet er […]

25 maart 2019

"/>

Wonen

Waarom u ook op de tuin moet letten bij het huren van een woning

Bent u van plan om een woning te gaan huren en staat u op het punt van ondertekenen van de huurovereenkomst? Wat mooi, gefeliciteerd! Dit is vaak een prachtig moment. U heeft waarschijnlijk erg lang moeten wachten op deze mooie woning en heeft meerdere potentiële woningen bezichtigd. Heeft u bij het bezichtigen toevallig ook op […]

21 januari 2019