" alt="Welke voordeur staat leuk bij jouw woning?"/>

Welke voordeur staat leuk bij jouw woning?

Naast dat jouw voordeur bij jezelf in de smaak moet vallen is het ook het eerste wat anderen zien van jouw woning. En hoewel je een boek nooit op zijn kaft moet beoordelen zegt jouw voordeur toch zeker iets over jouw stijl. Elk element van de deur heeft zijn eigen meerwaarde. Van de grootte en vorm van de ruit tot de kleur en afwerking van cilindersloten. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een passende voordeur.

 

Hout of kunststof

Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende deuren. De materialen die het meest worden gekozen zijn hout en kunststof (pvc). Met elk hun eigen stijl en feeling. Bij het kiezen van een deur raden wij je ook aan om na te denken over de verschillende voor- en nadelen per materiaal.

Hout

Hout heeft naast esthetische waarde van zichzelf al meteen een redelijke isolatiewaarde. De look en feel van hout is nauwelijks door kunststof na te bootsen. Juist hierdoor heeft een houten buitendeur een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het materiaal erg geschikt voor bewerking. Mocht je bijvoorbeeld uitgekeken zijn op de kleur van je voordeur is dit met wat schuren en verf gemakkelijk opgelost.
Ondanks al deze positieve kwaliteiten heeft het toch een groot nadeel. Je moet namelijk veel onderhoud verrichten aan je voordeur.

Kunststof

Met kunststof kun je bijna iedere kant op. Dit materiaal is in bijna elke stijl verkrijgbaar, of je nu een landelijke of moderne stijl wilt. Qua onderhoud is een kunststof deur vooral heel anders dan een houten deur. Bij kunststof hoef je na het installeren niks meer met de deur te doen. Ook het schoonmaken van de deur is gemakkelijk. Doordat kunststof makkelijk te bewerken is heb je veel keuze mogelijkheid. Mocht je zelf iets willen doen met de bewerking hebben we wel slecht nieuws voor je, dat is bijna niet mogelijkheid. Dit is dan meteen het grote nadeel van kunststof.

Jouw smaak en stijl

Kies altijd voor de voordeur die jij mooi vindt. Welke stijl straalt jouw huis uit? Bij een landelijk huis is een houten deur aan te raden. En kunststof kan voor moderne wijken enorm mooi uitpakken. Er zijn verschillende vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een nieuwe deur. Welke indeling wil ik? Denk hierbij aan de plaatsing van glas. Welke kleur heb ik in gedachten? De kleur moet vooral bij de gevel van je huis passen. En welk materiaal wil ik graag? Neem de onderhoudsbehoefte mee in jouw keuze.

"/>

Wonen

Nieuwe woning? Laat altijd het dak controleren!

Wanneer je een huis wil kopen is er heel wat waarop je moet letten. Bij je eerste bezoek merk je al snel of dit het huis is dat je graag wilt hebben. Maar wanneer je de tweede keer gaat bezichtigen moet je goed letten op alle technische details. Op https://www.dakdek-gigant.nl/ geven wij u veel tips. Maar […]

23 januari 2019

"/>

Wonen

Jouw studentenkamertje toch groot laten ogen!

Heel leuk hoor, op kamers. Maar grote kans dat je het moet doen met maar een paar vierkante meter. Staat jouw kamer ook al meteen vol met alleen een bed en een kast? Niet getreurd, rooming.nl helpt je met het creĆ«ren van ruimte, zodat je jouw hok alsnog kan omtoveren in een klein paleisje! 1. […]

31 december 2018

Verbouwen"/>

Wonen

De grote verbouwing: waar moet je rekening mee houden bij een grote verbouwing?

Ben jij van plan om je huis eens rigoureus aan te gaan pakken en wil jij de woonkamer of de keuken eens flink onder handen gaan nemen? Dan zijn er vele aspecten waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van het huis, het uitdenken van de plannen, het regelen […]

11 juli 2019

"/>

Wonen

4 tips voor jou als student om energieleveranciers te vergelijken

De meeste studenten hebben het niet bepaald breed, je probeert dan natuurlijk op zoveel mogelijk dingen te besparen. Vooral zaken zoals een energierekening is iets waar je niet teveel geld aan uit wil geven. Gelukkig is het heel makkelijk om flink te besparen op deze maandelijkse kosten, je moet alleen even goed kijken naar de […]

23 december 2019