" alt="Weg met die kale muren in je woonkamer!"/>

Weg met die kale muren in je woonkamer!

Je woonkamer inrichten kan een hele klus zijn. Hoe vind je de juiste inspiratie om te komen tot het perfecte eindresultaat? Vaak is het een kwestie van goed nadenken over waar jij je fijn bij voelt en dat omzetten in concrete items. De kleurstelling, de stijl van je meubels en vooral de keuze voor accessoires zijn natuurlijk heel persoonlijk. Er bestaan eigenlijk geen regels voor, het gaat erom dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Het heet immers niet voor niets een woonkamer. Je woont er en je moet je er goed bij voelen. Een veelgestelde vraag is: ‘Wat doe ik met die kale wanden?’ We geven je hier een aantal goede tips, zodat je woonkamer nog mooier wordt!

  • Door op verschillende plekken wat wandplanken aan te brengen, breek je een groter vlak in kleinere delen. Planken zijn handig, want je kunt er van alles op kwijt. Een fotolijstje, een plantje of wat souvenirs die je op vakantie hebt gescoord. Met een paar planken in een contrasterende kleur ten opzichte van de wand creëer je gemakkelijk een nieuwe look.

  • Een wandkleed aan de muur geeft een warme sfeer in huis. Misschien ben je zelf creatief en goed in staat om een eigen ontwerp in elkaar te zetten? Zo niet, dan zijn in veel winkels mooie wandkleden in allerlei stijlen te vinden. Zorg er wel voor dat het goed past bij jezelf en bij de rest van je interieur. Het moet wel eenheid uitstralen, anders werkt het niet.

  • Hang voorwerpen aan de muur. Je bent vast wel eens bij iemand thuis geweest die kleine werktuigen uit andere werelddelen aan de muur heeft hangen. Ooit meegenomen als souvenir en nu thuis aan de wand, zodat je altijd met plezier kunt terugdenken aan die ene mooie reis. Maar het kan ook een oud muziekinstrument zijn of iets van de rommelmarkt.

  • Een mooi schilderij blijft natuurlijk een klassieker die het altijd goed doet aan de wand. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld prachtige schilderijen met taferelen uit de natuur, maar je kunt natuurlijk ook voor een abstract werk kiezen. Een goed gekozen schilderij straalt een bepaald soort rust uit, waardoor je woonkamer in harmonie komt. En jijzelf ook!

Nog niet voldoende inspiratie? Op Sweetlivingshop.nl vind je honderden ideeën om je woonkamer helemaal naar jouw eigen smaak in te richten. Veel succes!

"/>

Toename expats naar Nederland flink gestegen

De Brexit: deze chaos biedt ook kansen voor Nederlandse ondernemers. Tientallen bedrijven gaan namelijk verhuizen van Engeland naar Nederland en het personeel moet natuurlijk werken en wonen. Het aantal bedrijven dat expats inhuurt is flink gestegen. In 2014 waren dit er nog 301, op dit moment zijn het er minimaal 590. Huur je zelf expats […]

20 september 2019

"/>

Jouw studentenkamertje toch groot laten ogen!

Heel leuk hoor, op kamers. Maar grote kans dat je het moet doen met maar een paar vierkante meter. Staat jouw kamer ook al meteen vol met alleen een bed en een kast? Niet getreurd, rooming.nl helpt je met het creëren van ruimte, zodat je jouw hok alsnog kan omtoveren in een klein paleisje! 1. […]

31 december 2018

"/>

Waar let je op bij het kopen van goede werkschoenen?

Als je bezig bent in de tuin zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg er dan ook voor dat je beschermd bent. Wat voor bescherming je nodig hebt ligt natuurlijk wel aan het soort werk wat je doet. Als we het over werkschoenen hebben, kunnen dit ook verschillende soorten zijn, heb je een stalen […]

28 april 2020

Slotenmaker Amsterdam"/>

Jouw sloten laten vervangen in Amsterdam; dit is alles wat jij moet weten!

16/04/2021 | Door Julia Ben jij recentelijk verhuisd of is er onlangs bij jou ingebroken in Amsterdam? Dan is het verstandig om jouw sloten te laten vervangen. Maar hoe werkt dat dan precies? Wat voor slot heb jij op jouw deur? Wat gaat dat eigenlijk allemaal kosten. Wij leggen dit graag even voor je uit […]

16 april 2021