" alt="Weg met die kale muren in je woonkamer!"/>

Weg met die kale muren in je woonkamer!

Je woonkamer inrichten kan een hele klus zijn. Hoe vind je de juiste inspiratie om te komen tot het perfecte eindresultaat? Vaak is het een kwestie van goed nadenken over waar jij je fijn bij voelt en dat omzetten in concrete items. De kleurstelling, de stijl van je meubels en vooral de keuze voor accessoires zijn natuurlijk heel persoonlijk. Er bestaan eigenlijk geen regels voor, het gaat erom dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Het heet immers niet voor niets een woonkamer. Je woont er en je moet je er goed bij voelen. Een veelgestelde vraag is: ‘Wat doe ik met die kale wanden?’ We geven je hier een aantal goede tips, zodat je woonkamer nog mooier wordt!

  • Door op verschillende plekken wat wandplanken aan te brengen, breek je een groter vlak in kleinere delen. Planken zijn handig, want je kunt er van alles op kwijt. Een fotolijstje, een plantje of wat souvenirs die je op vakantie hebt gescoord. Met een paar planken in een contrasterende kleur ten opzichte van de wand creëer je gemakkelijk een nieuwe look.

  • Een wandkleed aan de muur geeft een warme sfeer in huis. Misschien ben je zelf creatief en goed in staat om een eigen ontwerp in elkaar te zetten? Zo niet, dan zijn in veel winkels mooie wandkleden in allerlei stijlen te vinden. Zorg er wel voor dat het goed past bij jezelf en bij de rest van je interieur. Het moet wel eenheid uitstralen, anders werkt het niet.

  • Hang voorwerpen aan de muur. Je bent vast wel eens bij iemand thuis geweest die kleine werktuigen uit andere werelddelen aan de muur heeft hangen. Ooit meegenomen als souvenir en nu thuis aan de wand, zodat je altijd met plezier kunt terugdenken aan die ene mooie reis. Maar het kan ook een oud muziekinstrument zijn of iets van de rommelmarkt.

  • Een mooi schilderij blijft natuurlijk een klassieker die het altijd goed doet aan de wand. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld prachtige schilderijen met taferelen uit de natuur, maar je kunt natuurlijk ook voor een abstract werk kiezen. Een goed gekozen schilderij straalt een bepaald soort rust uit, waardoor je woonkamer in harmonie komt. En jijzelf ook!

Nog niet voldoende inspiratie? Op Sweetlivingshop.nl vind je honderden ideeën om je woonkamer helemaal naar jouw eigen smaak in te richten. Veel succes!

"/>

4 tips voor jou als student om energieleveranciers te vergelijken

De meeste studenten hebben het niet bepaald breed, je probeert dan natuurlijk op zoveel mogelijk dingen te besparen. Vooral zaken zoals een energierekening is iets waar je niet teveel geld aan uit wil geven. Gelukkig is het heel makkelijk om flink te besparen op deze maandelijkse kosten, je moet alleen even goed kijken naar de […]

23 december 2019

"/>

Waar je ook aan moet denken als je op kamers gaat

Gefeliciteerd, je hebt eindelijk een eigen huisje weten te bemachtigen! Grote kans dat je al snel gaat verhuizen en dat je al een bezoekje aan de Ikea op de planning hebt staan. Maar, behalve dat moet je helaas nog veel meer regelen. Bijvoorbeeld je huurcontract tekenen, je inschrijven bij de gemeente etc. Gelukkig heeft Rooming […]

16 januari 2019

"/>

Bereid je woning voor op de herfst

Het duurt gelukkig nog even voordat het écht herfst is, we genieten momenteel nog volop van de zomer. Alleen voordat je het weet staat de herfst weer voor de deur dus dan ben je maar liever goed voorbereid! De verandering van zomer naar herfst is vrij groot, daarom is het van belang dat je jouw […]

26 augustus 2019

"/>

Hoe creëer je een sfeervol en onderhoudsvriendelijke tuin?

De tuin is de ideale plek van de woning voor wanneer de zomer eraan komt. Het kan echter zo zijn dat je weinig tijd hebt om je tuin netjes te maken en te onderhouden. We geven je daarom graag enkele tips om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Begroeiing of bestrating? Over het algemeen zie je […]

3 juli 2019