" alt="Weg met die kale muren in je woonkamer!"/>

Weg met die kale muren in je woonkamer!

Je woonkamer inrichten kan een hele klus zijn. Hoe vind je de juiste inspiratie om te komen tot het perfecte eindresultaat? Vaak is het een kwestie van goed nadenken over waar jij je fijn bij voelt en dat omzetten in concrete items. De kleurstelling, de stijl van je meubels en vooral de keuze voor accessoires zijn natuurlijk heel persoonlijk. Er bestaan eigenlijk geen regels voor, het gaat erom dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Het heet immers niet voor niets een woonkamer. Je woont er en je moet je er goed bij voelen. Een veelgestelde vraag is: ‘Wat doe ik met die kale wanden?’ We geven je hier een aantal goede tips, zodat je woonkamer nog mooier wordt!

  • Door op verschillende plekken wat wandplanken aan te brengen, breek je een groter vlak in kleinere delen. Planken zijn handig, want je kunt er van alles op kwijt. Een fotolijstje, een plantje of wat souvenirs die je op vakantie hebt gescoord. Met een paar planken in een contrasterende kleur ten opzichte van de wand creëer je gemakkelijk een nieuwe look.

  • Een wandkleed aan de muur geeft een warme sfeer in huis. Misschien ben je zelf creatief en goed in staat om een eigen ontwerp in elkaar te zetten? Zo niet, dan zijn in veel winkels mooie wandkleden in allerlei stijlen te vinden. Zorg er wel voor dat het goed past bij jezelf en bij de rest van je interieur. Het moet wel eenheid uitstralen, anders werkt het niet.

  • Hang voorwerpen aan de muur. Je bent vast wel eens bij iemand thuis geweest die kleine werktuigen uit andere werelddelen aan de muur heeft hangen. Ooit meegenomen als souvenir en nu thuis aan de wand, zodat je altijd met plezier kunt terugdenken aan die ene mooie reis. Maar het kan ook een oud muziekinstrument zijn of iets van de rommelmarkt.

  • Een mooi schilderij blijft natuurlijk een klassieker die het altijd goed doet aan de wand. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld prachtige schilderijen met taferelen uit de natuur, maar je kunt natuurlijk ook voor een abstract werk kiezen. Een goed gekozen schilderij straalt een bepaald soort rust uit, waardoor je woonkamer in harmonie komt. En jijzelf ook!

Nog niet voldoende inspiratie? Op Sweetlivingshop.nl vind je honderden ideeën om je woonkamer helemaal naar jouw eigen smaak in te richten. Veel succes!

woonkamer"/>

Een moderne woonkamer creëren: wat zijn de aandachtspunten?

Wie droomt er niet van een moderne woonkamer? Een stijlvolle, stoere leren bank, in combinatie met een fraai kleed en bijvoorbeeld een robuust televisiemeubel. Om tot een moderne woonkamer te kunnen komen, spelen niet alleen de meubels in deze ruimte een rol. Besteed ook voldoende aandacht aan de verlichting in de woonkamer, de manier waarop […]

20 juli 2020

"/>

Hoe kan ik mijn huis goed ventileren

Je vergeet al snel om je huis goed te ventileren. Dat wordt vaak onderschat, omdat je de gevolgen slecht kan zien. Als je er niet op let krijg je een flinke toename in de vocht en stof in je woning. Hoe ventileer je je huis goed? In dit artikel wordt het belang van ventileren benadrukt […]

12 juni 2019

zonnepanelen"/>

Welke maatregelen kun je nemen om duurzamer te leven?

Het is tegenwoordig voor veel mensen steeds belangrijker om duurzaam te leven. Het is dan ook een onderwerp dat we steeds vaker terug zien komen. Gelukkig wordt het ook steeds makkelijker om duurzaam te leven. De producten en apparaten die wij tegenwoordig gebruiken zijn al een stuk duurzamer dan die van een paar jaar geleden. […]

27 november 2019

"/>

Slimme apparaten om jou te helpen bij het huishouden

Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die je helpen bij het huishouden. De apparaten maken het je niet alleen gemakkelijker, ze gebruiken nooit te veel energie en ze maken allerlei besparingen mogelijk. De dweilrobot doet stil zijn werk Neem de robotstofzuiger, zeg maar de robotmaaier van Gardena voor het gras buiten, maar […]

6 september 2019