Hot tub

Tips om ultiem te genieten van je tuin

Het is juni, de zomer is van start gegaan en dat betekent dat we weer meer tijd in de buitenlucht gaan doorbrengen. Hou jij ook zo van de buitenlucht en ben je benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren in de ultieme plek om lekker van het zonnetje te genieten? Lees dan vooral verder, want in dit artikel geef ik je een aantal onmisbare tips!

De tuinmeubeltrends voor deze zomer

In de zomer van 2019 zien we weer een aantal duidelijke trends op het gebied van tuinmeubelen. De eerste trend die opvalt is het gebruik van ronde en ovale vormen. Omdat Nederlandse tuinen vaak erg strak zijn qua ontwerp, is het erg mooi om ronde en ovale vormen toe te passen. Dit geeft je tuin een speels effect en het zorgt ervoor dat er wordt ‘gebroken’ met de rechte vormen en lijnen. Denk hierbij aan een ovalen eettafel of de toepassing van ronde of ovale accessoires in het exterieur. 

Een andere trend op het gebied van tuinmeubelen die we in 2019 veel terugzien, is de zogeheten ‘botanische tuin’. Deze trend is al enkele jaren zichtbaar en de stijl is afkomstig uit de meer exotische gebieden van de wereld. Bij deze stijl wordt veel gebruikgemaakt van planten in combinatie met kleuren als wit, grijs en taupe. 

Bonustip: verander je tuin in je eigen stukje wellness

Veel mensen denken nog dat een jacuzzi of hottub een hoop geld moet kosten, maar dat is niet waar. Tegenwoordig is een jacuzzi of hot tub namelijk al te koop vanaf een paar honderd euro. Het gaat daarbij om een opblaasbare versie en deze versie brengt, naast de prijs, nog een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee. Zo bespaar je met een opblaasbare spa of een opblaasbaar bubbelbad enorm op je energiekosten omdat deze een stuk zuiniger is in gebruik. Daarnaast is een opblaasbare variant uiteraard veel flexibeler dan een traditionele jacuzzi, omdat je hem van plek kunt verplaatsen. Zo kun je hem in de zomer lekker buiten zetten en in de winter binnen (of je laat hem natuurlijk lekker buiten staan!). Tenslotte vergt deze variant een stuk minder onderhoud en is ie binnen no-time op te zetten. 

Genieten van je eigen stukje wellness kan dus al vanaf een paar honderd euro. Het is heerlijk om na een lange werkdag even optimaal tot rust te komen en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Wil je meer weten over opblaasbare jacuzzi’s, tuinmeubelen of bijvoorbeeld blokhutten? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn of Fonteyn Spa’s.

Share