Slotenmaker Amsterdam" alt="Jouw sloten laten vervangen in Amsterdam; dit is alles wat jij moet weten!"/>

Jouw sloten laten vervangen in Amsterdam; dit is alles wat jij moet weten!

16/04/2021 | Door Julia
Ben jij recentelijk verhuisd of is er onlangs bij jou ingebroken in Amsterdam? Dan is het verstandig om jouw sloten te laten vervangen. Maar hoe werkt dat dan precies? Wat voor slot heb jij op jouw deur? Wat gaat dat eigenlijk allemaal kosten. Wij leggen dit graag even voor je uit en tippen je over de mogelijkheden

Wanneer moet ik mijn sloten vervangen?

Wij raden jou aan om de sloten van je voor- en achterdeur te vervangen direct wanneer je verhuisd bent. Je weet namelijk nooit wie er nog een oude sleutel van jouw deuren heeft. Het vervangen van jouw sloten kan ook noodzakelijk zijn; wanneer er bijvoorbeeld ingebroken is of wanneer jij de sleutels bent kwijtgeraakt. Wat de reden ook is; wij raden je aan om het vervangen van jouw sloten altijd te laten verrichten door een erkende slotenmaker

 

De beste slotenmakers in Amsterdam

Wij raden aan om een slot te laten vervangen door een betrouwbare slotenmaker, in Amsterdam hebben de volgende slotenmakers de beste reviews:

  1. De Slotenwacht
  2. De Slotenmakers Amsterdam
  3. 24 Uurs Slotenmaker Amsterdam
  4. Lorenzo’s Slotenservice

 

De sloten, op jouw deuren, zijn het belangrijkste onderdeel van de beveiliging van jouw huis. Je wilt natuurlijk niet dat er zomaar iemand binnen kan stappen. Het vervangen van een slot is een opdracht die vraagt om vakkundigheid en betrouwbaarheid; bij een getrainde slotenmaker kun je hier te allen tijde op rekenen. Vraag jouw ingehuurde vakman altijd naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit is een keurmerk voor woningen die voldoen aan inbraakpreventie-eisen. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk.

 

Goedkope sloten(maker) Amsterdam

Voordat je op zoek gaat naar een slotenmaker in Amsterdam, is het verstandig om alvast wat onderzoek te doen naar wat voor slot en deur jij hebt. Zo weet de slotenmaker precies met wat voor slot en deur hij straks te maken heeft. Er zijn veel verschillende sloten; van insteeksloten en oplegsloten, tot pensloten en sloten met een meerpuntsluiting. Ook is het belangrijk op te bepalen wat het primaire doel is van jouw nieuwe slot. Wij leggen je graag het verschil tussen deze sloten uit.

 

Insteekslot

insteekslot

Een insteekslot is het meest voorkomende deurslot. Dit slot wordt in nieuwbouwwoningen bijna standaard geplaatst. Het insteekslot is ingebouwd in de deur en het kozijn en bestaat uit twee delen: een dagschoot en een nachtschoot. Trek jij de deur achter je dicht? Dan valt de dagschoot in de sluitplaat. De deur zal nog steeds gemakkelijk openen door de deurklink of de sleutel een kwartslag te draaien. Wanneer je de sleutel twee keer ronddraait, val de stevige nachtschoot in de sluitplaat. De deur is dan lastiger en enkel na gebruik van een sleutel te openen.

 

Oplegslot

oplegslot voorbeeld

Dit type slot is ouder en gangbaar voor ietwat oudere woningen. Het oplegslot bevindt zich aan de binnenkant van de deur en het kozijn en heeft, net als het insteekslot, een dagschoot en een nachtschoot. Dit slot is te openen met een schuifhendel of een draaiknop.

 

Pen slot

penslot

Dit stevige slot bevat twee sterke, metalen pennen. Enkel met een speciale kruissleutel vallen de pennen in de sluitplaat.

 

Slot met meerpuntssluiting

slot met meerpuntssluiting

Sloten met een meerpuntssluiting worden steeds vaker gebruikt voor nieuwbouwwoningen. Ook dit slot wordt bevestigd aan de binnenkant van de deur en het kozijn. Wanneer de sleutel rondgedraaid wordt, sluit de deur op meerdere plekken tegelijk. De meerpuntssluiting is erg veilig en maakt het plaatsen van extra sloten overbodig. Er zijn sloten in verschillende soorten, merken en maten. Hierdoor zijn er ook verschillende kosten voor het vervangen van een slot. De kosten van het vervangen van jouw slot(en) is afhankelijk van verschillende elementen; zo kun jeenkel de cilinder uit jouw slot vervangen, maar bijvoorbeeld ook het gehele toebehoren. Voor de gemiddelde kosten van het vervangen van een slot kun je rekenen op een kostprijs tussen de €90 en €350. Mocht je van jouw nieuwe slot ook meer sleutels willen laten bijmaken, dan lopen de totale kosten van de slotenmaker natuurlijk op. In de onderstaande tabel kun je de kosten van het vervangen van een slot vinden. De kosten zijn afhankelijk van het type slot waar jij voor kiest.

 

Sloten vervangen Kosten incl. montage
Cilinderslot SKG1 €90,-
Pen slot €110,-
Slot met meerpuntssluiting €350,-
Cilinderslot SKG3 €160,-

 

Let op: dit is een gemiddelde prijsberekening. Er is geen standaard tarief voor hetmaken of vervangen van je slot. De kosten van een slotenmaker in Amsterdam variëren per vak bedrijf. Iedere slotenmaker hanteert zijn eigen tarief. Het aantal af te leggen kilometers naar jouw woning en het tijdstip spelen bij de kostprijsbepaling een grote rol. Wanneer jij een spoed slotenmaker in Amsterdamof een 24-uursslotenmaker in Amsterdam zoekt, zullen jouw kosten waarschijnlijkhoger uitvallen.

 

SKG-waardering van een veiligheidsslot

SKG keurmerk

Het Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)-waardering is een onafhankelijk keurmerk speciaal ontwikkeld voor sloten. Deze waardering hanteert drie keurmerken; SKG¹, SKG² en SKG³. Een slot met een SKG¹ waardering is standaardinbraak werend. Dit betekent dat wanneer jouw deur enkel voorzien is van dit slot, jouw woning niet voldoende beschermd is tegen een inbraak. Het is dan ook verstandig om in dit geval een extra slot op jouw deur te laten plaatsen. Een slot met een SKG² waardering is zéér inbraak werend en vertraagd een mogelijke inbraak met 3 minuten. Een slot met een SKG³ waardering is extra zwaar inbraak werend en vertraagt een mogelijke inbraak tot 5 minuten.

 

Zelf sloten vervangen

Wil je kosten besparen door zelf je sloten te vervangen? Dat kan! Kijk op de website https://www.sloteninfo.com/ voor tips en tricks voor het vervangen van jouw sloten. Bij deze slotenwinkels in Amsterdam kun jij een nieuw deurslot kopen:

 

Cilinderslot vervangen

Bekijk in onderstaande video hoe een cilinderslot vervangen dient te worden.

  • Video is niet door Rooming gemaakt.
"/>

Wonen

Meer kleur in het interieur is dé trend van 2021

We zijn allemaal toe aan een beetje kleur en vrolijkheid in ons leven. Na een grauwe periode slaan we enthousiast onze vleugels uit en dat zien we ook terug in de interieurtrends van dit jaar. We grijpen terug naar natuurlijke materialen en kleuren in combinatie met kleurrijke maar tegelijkertijd warme accenten. Dé absolute modekleur van […]

11 april 2021

"/>

Wonen

Hoe creëer je een sfeervol en onderhoudsvriendelijke tuin?

De tuin is de ideale plek van de woning voor wanneer de zomer eraan komt. Het kan echter zo zijn dat je weinig tijd hebt om je tuin netjes te maken en te onderhouden. We geven je daarom graag enkele tips om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Begroeiing of bestrating? Over het algemeen zie je […]

3 juli 2019

"/>

Wonen

De lente lonkt

Word jij er ook zo blij van; het voorjaar, de lente? Elke ochtend hoor je de vogels al fluiten, waarschijnlijk doen ze dat al een tijdje voordat jouw wekker gaat. De dagen worden steeds een beetje langer; je hoeft niet meer in het donker richting je werkgever en het is nog licht als je richting […]

26 april 2021

"/>

Wonen

Hoe houd je jouw gedeelde woning overzichtelijk en netjes?

Woon jij in een gedeelde woning? Er zijn verschillende situaties waarin gedeeld wonen de beste oplossing is. Wanneer je een studentenkamer hebt, zal jij je woning bijvoorbeeld altijd met andere studenten moeten delen. Sommige mensen vinden een gedeelde woning erg gezellig, terwijl anderen geen alternatief hebben. Het is hoe dan ook erg belangrijk dat je […]

11 september 2019