" alt="Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten"/>

Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten

Op de hoogte van je energierekening heb je meer invloed dan je denkt. Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt. Vaak is energieverspilling een onbewuste gewoonte geworden. Door iets bewuster in het leven te staan, kun je al heel wat besparen. Hieronder een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je vaste lasten wat lager worden.

Gebruik koud water

Ben jij iemand die regelmatig de handen wast en dan onbewust de warme kraan opendraait? Dat hoeft helemaal niet! Met koud water kun je de handen ook prima wassen. Bedenk dat telkens wanneer jij de warme kraan opendraait, de installatie in werking treedt die nodig is om het water op temperatuur te brengen. Dat kost steeds nieuwe energie en dus gaat de meter lopen.

Plaats radiatorfolie

Veel warmte van de centrale verwarming gaat verloren doordat het via de wand erachter direct aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dat is zonde! Plaats je radiatorfolie, dan wordt de warmte teruggekaatst de kamer in. Daardoor wordt het sneller warm in huis en blijft de warmte ook langer hangen. Je hoeft dus minder veel te stoken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Trek warme kleren aan

Je zet de verwarming meestal wat hoger omdat je het koud hebt. Maar dat is niet nodig, als je ervoor zorgt dat je goed warm aangekleed bent. Natuurlijk ga je niet met een jas aan in huis zitten, maar een warme trui is natuurlijk altijd een goed idee. Of koop een plaid bij Smulderstextiel.nl om behaaglijk en warm op de bank te kunnen zitten.

Dicht tochtige kieren goed af

Tocht is een belangrijke oorzaak van kou in huis. Zorg ervoor dat tochtige kieren goed worden afgedicht. Hiervoor zijn bijvoorbeeld speciale tochtstrips verkrijgbaar, die je kunt toepassen bij ramen en deuren. Als in de loop der tijd kieren ontstaan bij de kozijnen, kun je die met wat kit dichtsmeren. Zo voorkom je dat de wind vrij spel krijgt en het fris aanvoelt in huis.

Zet apparaten helemaal uit

Natuurlijk is het handig om apparaten op stand-by te hebben staan. Dan hoef je, als je ’s avonds lekker in je fleecedeken op de bank zit, niet steeds op te staan en kun je ze op afstand bedienen. Maar als je naar bed gaat, is het beter om alles echt uit te zetten, om sluipverbruik te voorkomen.

zonnepanelen"/>

Welke maatregelen kun je nemen om duurzamer te leven?

Het is tegenwoordig voor veel mensen steeds belangrijker om duurzaam te leven. Het is dan ook een onderwerp dat we steeds vaker terug zien komen. Gelukkig wordt het ook steeds makkelijker om duurzaam te leven. De producten en apparaten die wij tegenwoordig gebruiken zijn al een stuk duurzamer dan die van een paar jaar geleden. […]

27 november 2019

Deze 4 gouden tips gaan jou geld besparen

Of je nu naar de winkel gaat, op internet rondkijkt, of zelfs een hypotheek wilt afsluiten, het lijkt erop of alles alleen maar duurder en duurder wordt. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk te besparen. Vooral op de uitgaven die niet nodig zijn of goedkoper kunnen, is het mogelijk om flink te besparen. Maar […]

24 januari 2020

"/>

Zo maak je je studentenkamer smart met een klein budget

Als student heb je over het algemeen geen groot budget om uit te geven aan de inrichting van je studentenkamer. In studentenkamer vind je daarom over het algemeen twee soorten interieurs: de IKEA-kamer of de kringloopkamer. Over het algemeen blijft er daarom weinig budget over voor technische snufjes. Dit blijft vaak beperkt tot een smartphone, […]

11 juli 2019

"/>

3 grootste klussen als u een nieuwe woning betrekt

En dan heb je een huis gekocht. Een eigen huis! Nu wil je natuurlijk van dit huis een fijn thuis maken. Voor je gaat verhuizen is het wel zo handig dat de grote klussen zijn gedaan in je nieuwe huis. Zelfs wanneer alles eigenlijk naar wens is ga je waarschijnlijk toch niet zo in je […]

17 januari 2019