" alt="Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten"/>

Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten

Op de hoogte van je energierekening heb je meer invloed dan je denkt. Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt. Vaak is energieverspilling een onbewuste gewoonte geworden. Door iets bewuster in het leven te staan, kun je al heel wat besparen. Hieronder een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je vaste lasten wat lager worden.

Gebruik koud water

Ben jij iemand die regelmatig de handen wast en dan onbewust de warme kraan opendraait? Dat hoeft helemaal niet! Met koud water kun je de handen ook prima wassen. Bedenk dat telkens wanneer jij de warme kraan opendraait, de installatie in werking treedt die nodig is om het water op temperatuur te brengen. Dat kost steeds nieuwe energie en dus gaat de meter lopen.

Plaats radiatorfolie

Veel warmte van de centrale verwarming gaat verloren doordat het via de wand erachter direct aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dat is zonde! Plaats je radiatorfolie, dan wordt de warmte teruggekaatst de kamer in. Daardoor wordt het sneller warm in huis en blijft de warmte ook langer hangen. Je hoeft dus minder veel te stoken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Trek warme kleren aan

Je zet de verwarming meestal wat hoger omdat je het koud hebt. Maar dat is niet nodig, als je ervoor zorgt dat je goed warm aangekleed bent. Natuurlijk ga je niet met een jas aan in huis zitten, maar een warme trui is natuurlijk altijd een goed idee. Of koop een plaid bij Smulderstextiel.nl om behaaglijk en warm op de bank te kunnen zitten.

Dicht tochtige kieren goed af

Tocht is een belangrijke oorzaak van kou in huis. Zorg ervoor dat tochtige kieren goed worden afgedicht. Hiervoor zijn bijvoorbeeld speciale tochtstrips verkrijgbaar, die je kunt toepassen bij ramen en deuren. Als in de loop der tijd kieren ontstaan bij de kozijnen, kun je die met wat kit dichtsmeren. Zo voorkom je dat de wind vrij spel krijgt en het fris aanvoelt in huis.

Zet apparaten helemaal uit

Natuurlijk is het handig om apparaten op stand-by te hebben staan. Dan hoef je, als je ’s avonds lekker in je fleecedeken op de bank zit, niet steeds op te staan en kun je ze op afstand bedienen. Maar als je naar bed gaat, is het beter om alles echt uit te zetten, om sluipverbruik te voorkomen.

Muizenval"/>

Ongedierte in je huurwoning: voor wie zijn de kosten en hoe bestrijd je het?

Niet alleen is ongedierte in je huurwoning onhygiënisch, ook kan het ongedierte schade aan de woning veroorzaken. Het is om deze redenen belangrijk, om het ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden. Daar komt bij, dat twee muizen al snel voor een heuse muizenplaag in je huis kunnen zorgen. Datzelfde geldt voor verschillende andere […]

24 juli 2019

"/>

Geen geld voor nieuwe meubels? Doe het zelf!

Je gaat verhuizen, bent net verhuisd, of gewoon aan vernieuwing toe. Maar, helaas is je budget erg krap. Dan zit er maar één ding op: creatief zijn! En met deze tips en ideeën kun jij dat ook! 1. Gebruik houten kistjes en kratjes Stapel ze op elkaar, hang ze aan de muur of zet er […]

25 maart 2019

"/>

Thuis spelen met een huisdier? Zo maak je dat nog leuker

Huisdieren hebben aandacht nodig en wat is er dan leuker dan samen te spelen. Het is echt niet voldoende om je hond of een kat een speeltje te geven om zichzelf daarmee alleen te vermaken. Het is belangrijk om ook samen te spelen en er zijn verschillende manieren om dat thuis extra leuk te maken. […]

30 december 2020

"/>

Nieuwe woning? Laat altijd het dak controleren!

Wanneer je een huis wil kopen is er heel wat waarop je moet letten. Bij je eerste bezoek merk je al snel of dit het huis is dat je graag wilt hebben. Maar wanneer je de tweede keer gaat bezichtigen moet je goed letten op alle technische details. Op https://www.dakdek-gigant.nl/ geven wij u veel tips. Maar […]

23 januari 2019