" alt="Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten"/>

Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten

Op de hoogte van je energierekening heb je meer invloed dan je denkt. Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt. Vaak is energieverspilling een onbewuste gewoonte geworden. Door iets bewuster in het leven te staan, kun je al heel wat besparen. Hieronder een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je vaste lasten wat lager worden.

Gebruik koud water

Ben jij iemand die regelmatig de handen wast en dan onbewust de warme kraan opendraait? Dat hoeft helemaal niet! Met koud water kun je de handen ook prima wassen. Bedenk dat telkens wanneer jij de warme kraan opendraait, de installatie in werking treedt die nodig is om het water op temperatuur te brengen. Dat kost steeds nieuwe energie en dus gaat de meter lopen.

Plaats radiatorfolie

Veel warmte van de centrale verwarming gaat verloren doordat het via de wand erachter direct aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dat is zonde! Plaats je radiatorfolie, dan wordt de warmte teruggekaatst de kamer in. Daardoor wordt het sneller warm in huis en blijft de warmte ook langer hangen. Je hoeft dus minder veel te stoken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Trek warme kleren aan

Je zet de verwarming meestal wat hoger omdat je het koud hebt. Maar dat is niet nodig, als je ervoor zorgt dat je goed warm aangekleed bent. Natuurlijk ga je niet met een jas aan in huis zitten, maar een warme trui is natuurlijk altijd een goed idee. Of koop een plaid bij Smulderstextiel.nl om behaaglijk en warm op de bank te kunnen zitten.

Dicht tochtige kieren goed af

Tocht is een belangrijke oorzaak van kou in huis. Zorg ervoor dat tochtige kieren goed worden afgedicht. Hiervoor zijn bijvoorbeeld speciale tochtstrips verkrijgbaar, die je kunt toepassen bij ramen en deuren. Als in de loop der tijd kieren ontstaan bij de kozijnen, kun je die met wat kit dichtsmeren. Zo voorkom je dat de wind vrij spel krijgt en het fris aanvoelt in huis.

Zet apparaten helemaal uit

Natuurlijk is het handig om apparaten op stand-by te hebben staan. Dan hoef je, als je ’s avonds lekker in je fleecedeken op de bank zit, niet steeds op te staan en kun je ze op afstand bedienen. Maar als je naar bed gaat, is het beter om alles echt uit te zetten, om sluipverbruik te voorkomen.

"/>

Woondilemma’s

Op zoek gaan naar een nieuwe woning is altijd lastig. Of je nou binnenkort op kamers gaat, net afgestudeerd bent of juist al een tijdje werkt. Wat wil je nou eigenlijk precies? Hoeveel heb je te besteden? Welke locatie heeft je voorkeur? Wil je een huis delen, of wil je een studio voor jezelf? Misschien […]

27 maart 2019

"/>

Hoe je het beste kunt besparen op een studentenverhuizing

Ben je student en van plan om binnenkort te verhuizen? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Je zult onder andere je huurcontract bijtijds moeten opzeggen maar niet vóór je het nieuwe contract hebt getekend. Verhuizen met een erkend verhuisbedrijf Wanneer je gaat verhuizen hoop je natuurlijk dat […]

25 januari 2019

"/>

Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!

Het kopen van een woning is natuurlijk voor veel mensen een spannende fase in het leven. Naast een spannende fase is het ook een periode waarin behoorlijk veel geld moet worden uitgegeven. Ook al is de nieuwe woning een project waar niet veel aan hoeft te worden gedaan, er zijn altijd wel uitgaven waar nieuwe […]

18 februari 2019

"/>

Waarom u ook op de tuin moet letten bij het huren van een woning

Bent u van plan om een woning te gaan huren en staat u op het punt van ondertekenen van de huurovereenkomst? Wat mooi, gefeliciteerd! Dit is vaak een prachtig moment. U heeft waarschijnlijk erg lang moeten wachten op deze mooie woning en heeft meerdere potentiële woningen bezichtigd. Heeft u bij het bezichtigen toevallig ook op […]

21 januari 2019