" alt="Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten"/>

Slimme manieren om energie te besparen voor lagere vaste lasten

Op de hoogte van je energierekening heb je meer invloed dan je denkt. Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt. Vaak is energieverspilling een onbewuste gewoonte geworden. Door iets bewuster in het leven te staan, kun je al heel wat besparen. Hieronder een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je vaste lasten wat lager worden.

Gebruik koud water

Ben jij iemand die regelmatig de handen wast en dan onbewust de warme kraan opendraait? Dat hoeft helemaal niet! Met koud water kun je de handen ook prima wassen. Bedenk dat telkens wanneer jij de warme kraan opendraait, de installatie in werking treedt die nodig is om het water op temperatuur te brengen. Dat kost steeds nieuwe energie en dus gaat de meter lopen.

Plaats radiatorfolie

Veel warmte van de centrale verwarming gaat verloren doordat het via de wand erachter direct aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dat is zonde! Plaats je radiatorfolie, dan wordt de warmte teruggekaatst de kamer in. Daardoor wordt het sneller warm in huis en blijft de warmte ook langer hangen. Je hoeft dus minder veel te stoken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Trek warme kleren aan

Je zet de verwarming meestal wat hoger omdat je het koud hebt. Maar dat is niet nodig, als je ervoor zorgt dat je goed warm aangekleed bent. Natuurlijk ga je niet met een jas aan in huis zitten, maar een warme trui is natuurlijk altijd een goed idee. Of koop een plaid bij Smulderstextiel.nl om behaaglijk en warm op de bank te kunnen zitten.

Dicht tochtige kieren goed af

Tocht is een belangrijke oorzaak van kou in huis. Zorg ervoor dat tochtige kieren goed worden afgedicht. Hiervoor zijn bijvoorbeeld speciale tochtstrips verkrijgbaar, die je kunt toepassen bij ramen en deuren. Als in de loop der tijd kieren ontstaan bij de kozijnen, kun je die met wat kit dichtsmeren. Zo voorkom je dat de wind vrij spel krijgt en het fris aanvoelt in huis.

Zet apparaten helemaal uit

Natuurlijk is het handig om apparaten op stand-by te hebben staan. Dan hoef je, als je ’s avonds lekker in je fleecedeken op de bank zit, niet steeds op te staan en kun je ze op afstand bedienen. Maar als je naar bed gaat, is het beter om alles echt uit te zetten, om sluipverbruik te voorkomen.

"/>

Hoe creëer je een sfeervol en onderhoudsvriendelijke tuin?

De tuin is de ideale plek van de woning voor wanneer de zomer eraan komt. Het kan echter zo zijn dat je weinig tijd hebt om je tuin netjes te maken en te onderhouden. We geven je daarom graag enkele tips om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Begroeiing of bestrating? Over het algemeen zie je […]

3 juli 2019

"/>

Huis verkopen: Wat is mijn woning waard en welke factoren spelen een rol?

En dan wil je je huis verkopen en moet het bekende bordje met ‘te koop’ in de tuin. Dan moet ook de waarde van je woning bepaald worden of beter: de vraagprijs. Maar wat is je woning eigenlijk waard? Waar hangt deze waardebepaling allemaal van af? Het is maar net wat de gek ervoor geeft […]

17 juli 2019

"/>

Op vakantie in eigen land? Zo pak je dat aan!

Als gevolg van het coronavirus is menig vakantie in het buitenland in het water gevallen. Inmiddels mogen we weliswaar weer naar het buitenland op vakantie, maar lang niet iedereen zit hierop te wachten. Het is namelijk geen prettig vooruitzicht om in het buitenland besmet te raken met het virus. Daarom kiezen veel Nederlanders er dit […]

7 juli 2020

"/>

Voorkom deze fouten bij de verbouwing van een appartement

Wanneer je een appartement hebt en dit wil gaan verbouwen dan kunnen fouten voorkomen worden door van te voren goed in te schatten wat wel en wat niet kan. Wij van Verbouw-gigant.nl geven een aantal tips om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Let erop dat je het vooraf vastgestelde budget niet al te […]

27 januari 2019