auto" alt="Maak jij deze veel voorkomende fouten bij het huren van een auto?"/>

Maak jij deze veel voorkomende fouten bij het huren van een auto?

Vanwege de pandemie zullen stedentrips niet meteen bovenaan het lijstje met favoriete vakantiebestemmingen staan. Toch willen we weer graag op reis zodra de situatie het toelaat. Een individuele rondreis is dan een veel aantrekkelijker alternatief. Maar de kosten van een huurauto kunnen soms hoog oplopen. Met deze tips kun je veel geld besparen op de huur van een auto in het buitenland.

Zodra het licht weer op groen staat, kunnen we voorzichtig onze vakanties gaan boeken. Na meer dan een jaar COVID snakken veel mensen naar wat hoognodige ontspanning en afleiding. De manier waarop we onze vakantie vieren zal wel anders zijn dan we voorheen gewend waren. Overvolle stranden, volgepropte metro’s en lange wachtrijen voor bezienswaardigheden slaan we liefst even over. Maar als we geen gebruik kunnen maken van het stedelijke openbaar vervoer, zullen we ons eigen vervoer moeten regelen. Een auto huren is dan de perfecte oplossing. Zo kom je op plaatsen die anders moeilijk te bereiken waren en vermijd je drukke toeristische plekken.

Voorbereiding

Voordat je je hele route uitstippelt, moet je eerst controleren of je wel in aanmerking komt voor een huurauto. Vanzelfsprekend heb je een rijbewijs nodig, maar veel autoverhuurbedrijven hanteren ook een minimum leeftijdsvereiste. Zij kunnen weigeren om een auto te verhuren aan bestuurders onder de 25 jaar. Het is ook mogelijk dat ze een zogenaamde jonge bestuurderstoeslag in rekening  brengen. Je doet er dus goed aan om de voorwaarden te lezen om vervelende verrassingen te voorkomen.

Reserveren

Als niets jou meer in de weg staat om een auto te huren, kun je online je auto gaan reserveren. Vrijwel alle autoverhuurbedrijven zullen je vragen om een aanbetaling te doen met je creditcard. Wees altijd voorzichtig als je financiële transacties verricht op het internet. Ga in elk geval na of de betaalomgeving beveiligd is en schakel het liefst ook nog een beveiligde verbinding in door gebruik te maken van een VPN. Zo minimaliseer je de kans dat cybercriminelen aan de haal gaan met jouw betaalgegevens.

Je kunt bovendien zelf kiezen met welke VPN-server in welk land je verbinding maakt. Als je een VPN-server selecteert in het land waar je op vakantie gaat, kun je zelfs veel geld besparen. Het komt namelijk veel voor dat autoverhuurbedrijven verschillende bedragen rekenen afhankelijk van je IP-adres. Door het IP-adres van de gekozen VPN-server te gebruiken, zul je de laagste tarieven zien. Je kunt VPN gratis installeren, maar bespaar liever niet op je digitale privacy en veiligheid. Voor de prijs van twee koppen koffie per maand heb je een optimale bescherming.

Ophalen

Je hebt een lange vliegreis achter de rug en in de rij gestaan voor de paspoortcontrole. Dan moest je nog een tijdje wachten bij de bagageband. Wanneer je eindelijk het vliegveld uitstapt, kun je niet wachten om je auto op te halen en je vakantie te beginnen. De autoverhuurbedrijven weten dat je haast hebt en hier kunnen dan ook een aantal zaken misgaan.

 Neem de tijd om het contract goed door te lezen voordat je je handtekening zet. Vraag ook om samen de huurauto te controleren op eventuele beschadigingen. Wees heel kritisch en laat elk krasje opschrijven. Neem ook foto’s van de volledige auto. Als je een huurauto tijdens je reis beschadigt, zul je daarvoor een flinke rekening gepresenteerd krijgen. Zorg ervoor dat je bewijsmiddelen, zoals foto’s en notities, hebt om later op terug te kunnen vallen.

Onderweg

De verhuurder wil de auto uiteraard onbeschadigd terug. Jij bent dus financieel aansprakelijk voor alle schade aan de auto tijdens de periode waarin je deze huurt. En de kosten voor de reparatie van deze schade kunnen vaak heel hoog uitvallen. Let daarom goed op als je dat bergdorpje met die smalle straatjes besluit in te rijden, of dat landelijke weggetje met die losliggende stenen inslaat. Verdiep je ook in de lokale verkeersregels. Als je een verkeersovertreding begaat met je huurauto, komt de boete uiteindelijk toch bij jou terecht.

Terugbrengen

Breng de huurauto ruim op tijd terug. Plan dit bijvoorbeeld niet in een uur voordat je vliegtuig vertrekt. Zorg voor voldoende tijd om met de verhuurder de auto na te kijken en de eindafrekening op te maken. Let ook op het tijdstip waarop je de auto volgens de huurovereenkomst in moet leveren. Als je te laat bent, kan de verhuurder je zomaar een dag extra in rekening brengen.

"/>

Wonen

Voorkom deze fouten bij de verbouwing van een appartement

Wanneer je een appartement hebt en dit wil gaan verbouwen dan kunnen fouten voorkomen worden door van te voren goed in te schatten wat wel en wat niet kan. Wij van Verbouw-gigant.nl geven een aantal tips om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Let erop dat je het vooraf vastgestelde budget niet al te […]

27 januari 2019

"/>

Wonen

Dit zijn de meest voorkomende huis-gadgets voor jouw huisdieren

  Het verzorgen van een huisdier vergt veel tijd. Dat is niet altijd makkelijk als je veel van huis bent. Maar je kan het jezelf wel makkelijker maken. Door de juiste gadgets en speeltjes in huis te halen, zorg je ervoor dat je hond of kat toch de aandacht krijgt die het nodig heeft. We […]

26 april 2021

"/>

Wonen

Een huurwoning met een tuin? Zo richt je hem in

Het inrichten van jouw tuin Ga je binnenkort verhuizen naar een ander huurhuis en wil je jouw tuin inrichten? Een nieuwe tuin inrichten is altijd leuk om te doen. De tuin is bij wijze van spreken nog een onbeschreven blad, die je geheel naar wens kunt invullen. In dit blog vertellen wij je welke items […]

2 februari 2021

"/>

Wonen

Is de huurprijs die ik betaal redelijk?

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van hoge huurprijzen in Amsterdam, de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt zelfs rond de €23 en Amsterdam staat daarmee bekend als de stad die de hoogste huurprijzen van het land noteert. En de prijzen blijven oplopen, in Amsterdam met gemiddeld rond de 4 procent per jaar. Huurders in Rotterdam […]

25 maart 2019