Maak je huis summer proof

De zomer komt eraan! Hierbij horen de tropische temperaturen waar we in Nederland de afgelopen jaren gewend aan zijn geraakt. Elk jaar wordt er wel een warmterecord verbroken en de airconditioning wordt dan massaal ingeslagen. Uiteindelijk komt de warmte ook terecht in onze woningen. Hoe kunnen we onze woning goed voorbereiden op de zomer? Hoe houden we de warmte buiten en hoe kunnen we het onszelf wat aangenamer maken tijdens de warme dagen? Wij geven je een aantal tips om ook jouw huis summer proof te maken!

Zet je ramen niet altijd open

Veel mensen maken de fout om de ramen constant open te zetten. Ongedierte krijgt een grotere kans om binnen te dringen wanneer de ramen open staan. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen in huis gestoken wordt door een mug die binnengedrongen is. Daarnaast is het voor de temperatuur niet slim om de ramen altijd open te zetten. Het is zaak om de buitenlucht, die over het algemeen flink warm is, buiten te houden. Wil jij je huis graag doorluchten? Zorg dan dat je ‘s avonds en/of ‘s nachts de ramen openzet. Overdag is het advies om de ramen en deuren gesloten te houden. De isolatie van je huis doet hier vaak het meeste werk en zorgt dat je huis koeler is dan dat het buiten is. Wil je zorgen voor een frisse en voortdurende aanvoer van koele lucht? Zet dan de ramen in de avond en nacht tegenover elkaar open. Zorg dus dat je zowel voor als achter in het huis wat openzet.

Houd de zon buiten met shutters

Net zoals dat de muggen en de warme buitenlucht niet welkom zijn in huis, is ook de zon iets wat we zoveel mogelijk willen vermijden in huis tijdens de zomerdagen. De zon zorgt voor warmte en ook met de ramen dicht kan de zon de temperatuur in huis flink op laten lopen. Zorg dat je de ramen afdekt en dat er geen licht naar binnen komt. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door de gordijnen te sluiten. Daarnaast heb je nog een stijlvolle oplossing. Plaats bijvoorbeeld Shutterkoning shutters in je huis. Zo kun je de zon buiten houden, zonder hiermee al het daglicht in huis te verliezen. Stijlvol, maar functioneel. Een fijne zomer!

Share