" alt="Maak je huis aantrekkelijk om te verhuren"/>

Maak je huis aantrekkelijk om te verhuren

Er zijn verschillende manieren om je huis aantrekkelijk te maken voor huurders. Sommige stelletjes zijn op zoek naar een huis waar ze direct kunnen intrekken en anderen vinden het leuk om het huis zelf in te richten. Het huis instap klaar maken heeft zowel voordelen voor de verhuurder als de huurders zelf, omdat zij niet na hoeven te denken over de inrichting en de aanschaf van meubels. En de verhuurder kan een hogere huur vragen omdat hij of zij al voor de inrichting heeft gezorgd. Maar hoe zorg je er nou voor dat het huis er aantrekkelijk uitziet voor huurders? In dit artikel worden er een aantal tips gegeven over het aantrekkelijk maken van het huis.

Herinrichting van de woonkamer

Om te beginnen kan er inspiratie via verschillende woningblogs en websites opgedaan worden over de inrichting van de woonkamer. Zeker als de woonkamer toe is aan een nieuwe look dan is het een goed idee om te beginnen met het verven van de muren en het leggen van een nieuwe vloer. Bij het uitkiezen van een kleur voor de muur, denk aan een kleur die past bij de nieuwe stijl van de woonkamer.  Daarnaast is het fijn voor de nieuwe bewoners als zij in een frisse omgeving terecht komen. Wanneer de meubels in de woonkamer al meer dan 20 jaar oud zijn, wordt het tijd om nieuwe aan te schaffen. Dat is wel zo fijn voor de huurders. Bij de Leenbakker of Ikea kan er voor een lage prijs goede kwaliteit meubels aanschaft worden.

Sfeervol slaapkamer interieur

De tweede stap is een sfeervolle kamer interieur. Ook voor de slaapkamer kan er inspiratie opgedaan worden op woning blogs of door recensies over hotelkamer inrichtingen te lezen op websites zoals Trivago. Door recensies te lezen kan de mening van bezoekers makkelijk achterhaald worden en zo kan er gekeken worden naar de waar de bezoekers op letten in de slaapkamer. Op basis daarvan en de inspiratie van woningblogs kan de slaapkamer ingericht worden. Zorg voor basic maar toch sfeervol interieur met bijvoorbeeld een grijze boxspring en een lichte kleur op de muur.  Daarnaast is het ook fijn voor de huurders als ze genoeg kastruimte hebben voor al hun kleding. Plaats daarom een grote kast in de slaapkamer die dezelfde kleur heeft als het thema van de slaapkamer.

Gezellige en romantische tuininrichting

Beschikt je huis over een grote tuin? Dan is het zeker een goed idee om de tuinruimte goed te benutten en aantrekkelijk te maken voor de huurders. Vaak zijn jonge stelletjes of gezinnen op zoek naar een huis met een tuin. Desondanks is het wel fijn voor de huurders als de tuin er verzorgd uit ziet. Want een tuin vol met onkruid is ten eerste niet aantrekkelijk en ten tweede zullen de huurders de tuin uiteindelijk zelf moeten opknappen en dit kan in het nadeel werken. Is de tuin ontzettend groot en wil je als verhuurder liever ook niet al te veel werk er aan besteden? Plaats dan een open veranda zodat een groot gedeelte van de tuin is gevuld. Een veranda is ideaal om te gebruiken al een terras of als een lounge gedeelte. Door lounge tuinmeubels, planten en lichtjes te plaatsen, krijgt de veranda een gezellige en romantische sfeer. Liever geen veranda aanbouwen? Dan kan de ruimte ook gevuld worden met een luxe tuinhuisje. Tevens kan het tuinhuis ook gebruikt worden als opbergruimte en dit zullen veel huurders ook handig vinden.