" alt="Maak je balkon “summer proof”"/>

Maak je balkon “summer proof”

Spring is in the air… en dat betekent dat de zomer ook al weer voor de deur staat! Lekker met je huisgenoten genieten van het heerlijke zonnetje op jullie balkon. Dient jullie balkon ’s winters als opslagplaats voor bier en afval? En is jullie balkon verre van zomer klaar? Maak je geen zorgen! Wij delen graag wat inspiratie om je balkon summer proof te maken!

“Paradepaard”

Allereerst zorg je ervoor dat je één meubel uitkiest waar je de rest van de accessoires op het balkon op afstemt. Bijvoorbeeld deze prachtige steigerhouten lounge bank van Woodville. De bank is in verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 1.60 m tot 2.20 m breed. Mochten deze standaard maten allemaal niet geschikt zijn voor jouw balkon, kan de bank op aanvraag aangepast worden naar het door jou gewenste formaat. Waardoor de comfortabele loungebank voor ieder balkon geschikt is! Is die steigerhouten kleur toch niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een white, grey of black-wash behandeling.

Moodboard

Nu het pronkstuk van het balkon gekozen is, kun je de rest van de accessoires hierop afstemmen. Ben je niet zo visueel ingesteld? Maak dan een moodboard! Dit is dé perfecte manier om te kijken en proberen wat bij elkaar past, zonder dat je nog enige producten hoeft te kopen!

Ruimte

Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Vergeet ook niet dat je bijvoorbeeld speciale balkon tafels of barren hebt die je aan de reling kunt ophangen. Op die manier verlies je geen ruimte op je balkon, maar kun je er wel lekker met je huisgenoten genieten van een borrelhapje of barbecue. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze bar van Balkonbar. De balkonbar is niet alleen handig voor een hapje of een drankje… Je kunt de bar namelijk zo samenstellen naar eigen keus, dat er zelfs ruimte is voor een klein moestuintje!

Een mooie bijkomstigheid is dat deze balkonbar een ontzettend duurzaam en sociaal idee is. Het product wordt namelijk gemaakt van duurzaam hout en in elkaar gezet door mensen met een beperking.

Accessoires

Een balkon kan dan nog zo goed voorzien zijn van praktische meubels, maar accessoires maken of kraken de sfeer! Denk daarom goed na over wat voor sfeer je wilt creëren, en een paar simpele kaarsen kunnen al heel wat veranderen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de minder sfeervolle betonnen vloer van je balkon verbergen door hem te voorzien van vlondertegels. Hierdoor creëer je meteen een warme zomerse sfeer! Vergeet ook niet dat je de buitenmuren van het appartement ook wat kunt opleuken door er bijvoorbeeld plantjes aan te hangen, een spiegel of mooi schilderij.

Likje verf

Om het lijstje met tips compleet te maken, sluiten we af met het simpelste idee! Mocht je namelijk alle bovenstaande ideeën net te veel moeite vinden, kun je natuurlijk simpelweg aan de slag gaan met wat verf. Een likje verf doet wonderen! En voor elk type materiaal is er tegenwoordig wel een bepaald soort verf te vinden. Je kunt zelfs de vloer en de bovenkant van je balkon verven!

Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw gepimpte balkon met ons op Instagram (@roomingnl).

"/>

Studentenleven

(On)duidelijkheden rondom woning delen

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat je niet met meer dan twee studenten in één huis zou mogen wonen. Klopt dit? En zo ja, hoe zit dit dan precies? Ik moet je helaas teleurstellen, want dit is over het algemeen inderdaad het geval. Afgelopen jaren zijn de regels voor woningdelers door veel gemeenten (lees: studentensteden) […]

12 mei 2019

"/>

Studentenleven

Bereid je woning voor op de herfst

Het duurt gelukkig nog even voordat het écht herfst is, we genieten momenteel nog volop van de zomer. Alleen voordat je het weet staat de herfst weer voor de deur dus dan ben je maar liever goed voorbereid! De verandering van zomer naar herfst is vrij groot, daarom is het van belang dat je jouw […]

26 augustus 2019

"/>

Studentenleven

Nieuwe woning? Laat altijd het dak controleren!

Wanneer je een huis wil kopen is er heel wat waarop je moet letten. Bij je eerste bezoek merk je al snel of dit het huis is dat je graag wilt hebben. Maar wanneer je de tweede keer gaat bezichtigen moet je goed letten op alle technische details. Op https://www.dakdek-gigant.nl/ geven wij u veel tips. Maar […]

23 januari 2019

"/>

Studentenleven

Hoe kun je thuis energie besparen?

Er zijn veel verschillende manieren om thuis meer energie te besparen. Het besparen van energie kan je een hoop kosten schelen. Bovendien willen mensen ook steeds duurzamer met energie omgaan. Als we minder energie verbruiken, is dit namelijk beter voor het milieu. Het is dus logisch dat steeds meer mensen zich bezighouden met het besparen […]

11 april 2019