" alt="Maak je balkon “summer proof”"/>

Maak je balkon “summer proof”

Spring is in the air… en dat betekent dat de zomer ook al weer voor de deur staat! Lekker met je huisgenoten genieten van het heerlijke zonnetje op jullie balkon. Dient jullie balkon ’s winters als opslagplaats voor bier en afval? En is jullie balkon verre van zomer klaar? Maak je geen zorgen! Wij delen graag wat inspiratie om je balkon summer proof te maken!

“Paradepaard”

Allereerst zorg je ervoor dat je één meubel uitkiest waar je de rest van de accessoires op het balkon op afstemt. Bijvoorbeeld deze prachtige steigerhouten lounge bank van Woodville. De bank is in verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 1.60 m tot 2.20 m breed. Mochten deze standaard maten allemaal niet geschikt zijn voor jouw balkon, kan de bank op aanvraag aangepast worden naar het door jou gewenste formaat. Waardoor de comfortabele loungebank voor ieder balkon geschikt is! Is die steigerhouten kleur toch niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een white, grey of black-wash behandeling.

Moodboard

Nu het pronkstuk van het balkon gekozen is, kun je de rest van de accessoires hierop afstemmen. Ben je niet zo visueel ingesteld? Maak dan een moodboard! Dit is dé perfecte manier om te kijken en proberen wat bij elkaar past, zonder dat je nog enige producten hoeft te kopen!

Ruimte

Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Vergeet ook niet dat je bijvoorbeeld speciale balkon tafels of barren hebt die je aan de reling kunt ophangen. Op die manier verlies je geen ruimte op je balkon, maar kun je er wel lekker met je huisgenoten genieten van een cocktail en een barbecue. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze bar van Balkonbar. De balkonbar is niet alleen handig voor een hapje of een drankje… Je kunt de bar namelijk zo samenstellen naar eigen keus, dat er zelfs ruimte is voor een klein moestuintje!

Een mooie bijkomstigheid is dat deze balkonbar een ontzettend duurzaam en sociaal idee is. Het product wordt namelijk gemaakt van duurzaam hout en in elkaar gezet door mensen met een beperking.

Accessoires

Een balkon kan dan nog zo goed voorzien zijn van praktische meubels, maar accessoires maken of kraken de sfeer! Denk daarom goed na over wat voor sfeer je wilt creëren, en een paar simpele kaarsen kunnen al heel wat veranderen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de minder sfeervolle betonnen vloer van je balkon verbergen door hem te voorzien van vlondertegels. Hierdoor creëer je meteen een warme zomerse sfeer! Vergeet ook niet dat je de buitenmuren van het appartement ook wat kunt opleuken door er bijvoorbeeld plantjes aan te hangen, een spiegel of mooi schilderij.

Likje verf

Om het lijstje met tips compleet te maken, sluiten we af met het simpelste idee! Mocht je namelijk alle bovenstaande ideeën net te veel moeite vinden, kun je natuurlijk simpelweg aan de slag gaan met wat verf. Een likje verf doet wonderen! En voor elk type materiaal is er tegenwoordig wel een bepaald soort verf te vinden. Je kunt zelfs de vloer en de bovenkant van je balkon verven!

Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw gepimpte balkon met ons op Instagram (@roomingnl).

Keuken"/>

Studentenleven

3 tips om een kleine keuken in te richten

De keuken is een leuke en gezellige plek in je huis. Wanneer je een kleine keuken hebt kan het lastig zijn om deze goed in te richten. Je hebt minder ruimte, maar wilt wel dat alle apparatuur erin zit en dat de je keuken er mooi uitziet. Heb je ook een kleine keuken en heb […]

4 december 2019

"/>

Studentenleven

Hoe je het beste kunt besparen op een studentenverhuizing

Ben je student en van plan om binnenkort te verhuizen? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Je zult onder andere je huurcontract bijtijds moeten opzeggen maar niet vóór je het nieuwe contract hebt getekend. Verhuizen met een erkend verhuisbedrijf Wanneer je gaat verhuizen hoop je natuurlijk dat […]

25 januari 2019

"/>

Studentenleven

Huis verkopen: Wat is mijn woning waard en welke factoren spelen een rol?

En dan wil je je huis verkopen en moet het bekende bordje met ‘te koop’ in de tuin. Dan moet ook de waarde van je woning bepaald worden of beter: de vraagprijs. Maar wat is je woning eigenlijk waard? Waar hangt deze waardebepaling allemaal van af? Het is maar net wat de gek ervoor geeft […]

17 juli 2019

"/>

Studentenleven

De lente lonkt

Word jij er ook zo blij van; het voorjaar, de lente? Elke ochtend hoor je de vogels al fluiten, waarschijnlijk doen ze dat al een tijdje voordat jouw wekker gaat. De dagen worden steeds een beetje langer; je hoeft niet meer in het donker richting je werkgever en het is nog licht als je richting […]

26 april 2021