" alt="Maak je balkon “summer proof”"/>

Maak je balkon “summer proof”

Spring is in the air… en dat betekent dat de zomer ook al weer voor de deur staat! Lekker met je huisgenoten genieten van het heerlijke zonnetje op jullie balkon. Dient jullie balkon ’s winters als opslagplaats voor bier en afval? En is jullie balkon verre van zomer klaar? Maak je geen zorgen! Wij delen graag wat inspiratie om je balkon summer proof te maken!

“Paradepaard”

Allereerst zorg je ervoor dat je één meubel uitkiest waar je de rest van de accessoires op het balkon op afstemt. Bijvoorbeeld deze prachtige steigerhouten lounge bank van Woodville. De bank is in verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 1.60 m tot 2.20 m breed. Mochten deze standaard maten allemaal niet geschikt zijn voor jouw balkon, kan de bank op aanvraag aangepast worden naar het door jou gewenste formaat. Waardoor de comfortabele loungebank voor ieder balkon geschikt is! Is die steigerhouten kleur toch niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een white, grey of black-wash behandeling.

Moodboard

Nu het pronkstuk van het balkon gekozen is, kun je de rest van de accessoires hierop afstemmen. Ben je niet zo visueel ingesteld? Maak dan een moodboard! Dit is dé perfecte manier om te kijken en proberen wat bij elkaar past, zonder dat je nog enige producten hoeft te kopen!

Ruimte

Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Vergeet ook niet dat je bijvoorbeeld speciale balkon tafels of barren hebt die je aan de reling kunt ophangen. Op die manier verlies je geen ruimte op je balkon, maar kun je er wel lekker met je huisgenoten genieten van een borrelhapje of barbecue. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze bar van Balkonbar. De balkonbar is niet alleen handig voor een hapje of een drankje… Je kunt de bar namelijk zo samenstellen naar eigen keus, dat er zelfs ruimte is voor een klein moestuintje!

Een mooie bijkomstigheid is dat deze balkonbar een ontzettend duurzaam en sociaal idee is. Het product wordt namelijk gemaakt van duurzaam hout en in elkaar gezet door mensen met een beperking.

Accessoires

Een balkon kan dan nog zo goed voorzien zijn van praktische meubels, maar accessoires maken of kraken de sfeer! Denk daarom goed na over wat voor sfeer je wilt creëren, en een paar simpele kaarsen kunnen al heel wat veranderen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de minder sfeervolle betonnen vloer van je balkon verbergen door hem te voorzien van vlondertegels. Hierdoor creëer je meteen een warme zomerse sfeer! Vergeet ook niet dat je de buitenmuren van het appartement ook wat kunt opleuken door er bijvoorbeeld plantjes aan te hangen, een spiegel of mooi schilderij.

Likje verf

Om het lijstje met tips compleet te maken, sluiten we af met het simpelste idee! Mocht je namelijk alle bovenstaande ideeën net te veel moeite vinden, kun je natuurlijk simpelweg aan de slag gaan met wat verf. Een likje verf doet wonderen! En voor elk type materiaal is er tegenwoordig wel een bepaald soort verf te vinden. Je kunt zelfs de vloer en de bovenkant van je balkon verven!

Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw gepimpte balkon met ons op Instagram (@roomingnl).

"/>

Studentenleven

De voordelen van slimme stekkers

Ze zijn er in vele soorten en maten: slimme stekkers! Ze zijn er ook in vele prijsklassen. Het is de basis om jouw huis ook slimmer te maken. Van koffiezetapparaat tot broodrooster en van lamp tot zonnescherm: met de slimme stekker is het mogelijk om ze te veranderen naar slimme apparaten. Steeds meer mensen kiezen […]

29 juli 2020

"/>

Studentenleven

Op vakantie in eigen land? Zo pak je dat aan!

Als gevolg van het coronavirus is menig vakantie in het buitenland in het water gevallen. Inmiddels mogen we weliswaar weer naar het buitenland op vakantie, maar lang niet iedereen zit hierop te wachten. Het is namelijk geen prettig vooruitzicht om in het buitenland besmet te raken met het virus. Daarom kiezen veel Nederlanders er dit […]

7 juli 2020

"/>

Studentenleven

4 tips voor jou als student om energieleveranciers te vergelijken

De meeste studenten hebben het niet bepaald breed, je probeert dan natuurlijk op zoveel mogelijk dingen te besparen. Vooral zaken zoals een energierekening is iets waar je niet teveel geld aan uit wil geven. Gelukkig is het heel makkelijk om flink te besparen op deze maandelijkse kosten, je moet alleen even goed kijken naar de […]

23 december 2019

"/>

Studentenleven

Woning huren: wel of niet laten stucen?

Wanneer u een woning huurt, dan horen muren en plafond netjes in orde te zijn. De wanden en het plafond moeten van dien aard zijn dat u deze met één keer sauzen wit kunt krijgen. Maar helaas, bij sommige woningstichtingen is dit vaak niet zo en zien de muren en het plafond en niet netjes […]

15 januari 2019