" alt="Maak je balkon “summer proof”"/>

Maak je balkon “summer proof”

Spring is in the air… en dat betekent dat de zomer ook al weer voor de deur staat! Lekker met je huisgenoten genieten van het heerlijke zonnetje op jullie balkon. Dient jullie balkon ’s winters als opslagplaats voor bier en afval? En is jullie balkon verre van zomer klaar? Maak je geen zorgen! Wij delen graag wat inspiratie om je balkon summer proof te maken!

“Paradepaard”

Allereerst zorg je ervoor dat je één meubel uitkiest waar je de rest van de accessoires op het balkon op afstemt. Bijvoorbeeld deze prachtige steigerhouten lounge bank van Woodville. De bank is in verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 1.60 m tot 2.20 m breed. Mochten deze standaard maten allemaal niet geschikt zijn voor jouw balkon, kan de bank op aanvraag aangepast worden naar het door jou gewenste formaat. Waardoor de comfortabele loungebank voor ieder balkon geschikt is! Is die steigerhouten kleur toch niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een white, grey of black-wash behandeling.

Moodboard

Nu het pronkstuk van het balkon gekozen is, kun je de rest van de accessoires hierop afstemmen. Ben je niet zo visueel ingesteld? Maak dan een moodboard! Dit is dé perfecte manier om te kijken en proberen wat bij elkaar past, zonder dat je nog enige producten hoeft te kopen!

Ruimte

Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Vergeet ook niet dat je bijvoorbeeld speciale balkon tafels of barren hebt die je aan de reling kunt ophangen. Op die manier verlies je geen ruimte op je balkon, maar kun je er wel lekker met je huisgenoten genieten van een cocktail en een barbecue. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze bar van Balkonbar. De balkonbar is niet alleen handig voor een hapje of een drankje… Je kunt de bar namelijk zo samenstellen naar eigen keus, dat er zelfs ruimte is voor een klein moestuintje!

Een mooie bijkomstigheid is dat deze balkonbar een ontzettend duurzaam en sociaal idee is. Het product wordt namelijk gemaakt van duurzaam hout en in elkaar gezet door mensen met een beperking.

Accessoires

Een balkon kan dan nog zo goed voorzien zijn van praktische meubels, maar accessoires maken of kraken de sfeer! Denk daarom goed na over wat voor sfeer je wilt creëren, en een paar simpele kaarsen kunnen al heel wat veranderen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook de minder sfeervolle betonnen vloer van je balkon verbergen door hem te voorzien van vlondertegels. Hierdoor creëer je meteen een warme zomerse sfeer! Vergeet ook niet dat je de buitenmuren van het appartement ook wat kunt opleuken door er bijvoorbeeld plantjes aan te hangen, een spiegel of mooi schilderij.

Likje verf

Om het lijstje met tips compleet te maken, sluiten we af met het simpelste idee! Mocht je namelijk alle bovenstaande ideeën net te veel moeite vinden, kun je natuurlijk simpelweg aan de slag gaan met wat verf. Een likje verf doet wonderen! En voor elk type materiaal is er tegenwoordig wel een bepaald soort verf te vinden. Je kunt zelfs de vloer en de bovenkant van je balkon verven!

Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw gepimpte balkon met ons op Instagram (@roomingnl).

"/>

Studentenleven

Van studentenkamer naar koopwoning: hier moet je op letten

Ben jij pas geleden afgestudeerd? Dan is dat natuurlijk fantastisch. Je studententijd zit erop en het is tijd om echt iets op te bouwen. Je kunt op zoek gaan naar een baan en mocht jij uiteindelijk een vast contract krijgen, dan kan je er zelfs over na gaan denken om een woning te kopen. Zeker […]

4 september 2019

"/>

Studentenleven

Thuis spelen met een huisdier? Zo maak je dat nog leuker

Huisdieren hebben aandacht nodig en wat is er dan leuker dan samen te spelen. Het is echt niet voldoende om je hond of een kat een speeltje te geven om zichzelf daarmee alleen te vermaken. Het is belangrijk om ook samen te spelen en er zijn verschillende manieren om dat thuis extra leuk te maken. […]

30 december 2020

"/>

Studentenleven

4 tips om het licht in je huis te regelen

Het is een van de belangrijkste elementen in ons leven: het licht. Het zorgt er onder andere voor dat we productiever en goed gehumeurd zijn. In de zomer is het belangrijk dat we genieten van het licht dat de zon ons biedt en in de winter moeten we genieten van de juiste verlichting binnenshuis. Er […]

21 oktober 2020

"/>

Studentenleven

Nieuwe woning? Laat altijd het dak controleren!

Wanneer je een huis wil kopen is er heel wat waarop je moet letten. Bij je eerste bezoek merk je al snel of dit het huis is dat je graag wilt hebben. Maar wanneer je de tweede keer gaat bezichtigen moet je goed letten op alle technische details. Op https://www.dakdek-gigant.nl/ geven wij u veel tips. Maar […]

23 januari 2019