" alt="Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!"/>

Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!

Het kopen van een woning is natuurlijk voor veel mensen een spannende fase in het leven. Naast een spannende fase is het ook een periode waarin behoorlijk veel geld moet worden uitgegeven. Ook al is de nieuwe woning een project waar niet veel aan hoeft te worden gedaan, er zijn altijd wel uitgaven waar nieuwe bewoners rekening mee moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan kleine dingen, zoals het opnieuw witten van muren of hier en daar een likje verf aanbrengen. Al met al zijn dit kosten waar men in eerste instantie niet aan denkt. Daarnaast zorgt een woning kopen met een tuin ook vaak voor extra uitgaven. Je bent immers enorm blij met de tuin, maar moet er nog veel aan gebeuren voordat het naar wens is. Afhankelijk van hoeveel je wilt opknappen aan de tuin, moet je vaak al rekening houden met een budget. In dit artikel volgen een aantal tips om de tuin leuker te maken zonder veel zelf te hoeven doen en waarbij de kosten relatief laag blijven.

Basis van een tuin

Zoals eerder genoemd lopen de kosten hoog op voor het opknappen van een tuin. Dit komt met name, omdat beplanting al vaak snel oploopt. Wanneer je jouw nieuwe tuin op een makkelijke, goedkope en snelle manier wilt opknappen kan je altijd bij de basis beginnen. Daarnaast kan je al gauw met leuke accessoires en sfeervolle tuinmeubelen de tuin opleuken. Tijd om daarom even te kijken naar de basis; Wat staat er eigenlijk in en wat kan eruit?

Tegels

Tegels zijn vaak elementen die niet makkelijk te vervangen zijn. Voordat je de hele tuin zelf gaat aanpakken of laat aanpakken is het wellicht voor dat moment goed om de tegels te laten liggen en ze een opknapbeurt te geven. Dit kan door middel van een hogedrukspuit. Op die manier zien de tegels er weer fris uit en kan je de uitgaven voor nieuwe tegels nog even uitstellen. Bovendien scheelt dit behoorlijk in de kosten.

Beplanting

Beplanting kan een tuin maken of breken. Bekijk daarom goed welke beplanting jij nog mooi vindt en welke beplanting er eigenlijk direct uit kan. Bij het uitzoeken van nieuwe beplanting kan je kijken welke planten er goed groeien in schaduw en zon, afhankelijk van de richting waar de tuin op staat. Hoe beter je de tuin hierop inricht, hoe langer je met de nieuwe beplanting uiteindelijk kunt doen.

Accessoires

Met name in de zomer is het leuk om de tuin extra aan te kleden met sfeerverlichting, kussens, tuinmeubelen en andere mogelijke accessoires. Op die manier heb je uiteindelijk een leuke, sfeervolle tuin waar niet veel geld aan is besteed.  

Nieuwbouwwoning

Met het kopen van een nieuwbouwwoning is het lastig om voort te bouwen op de bestaande tuin. Er moet een hele nieuwe tuin worden gecreëerd. Een ‘basis’ tuin uitbesteden begint vaak al vanaf €5000,- en dan heb je enkel de basis met tegels en eventueel wat beplanting. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal dingen zelf te doen. Dit is alleen aan te raden wanneer je zelf natuurlijk handig bent.

"/>

Wonen

Je huis zomerklaar maken – Wij geven advies!

De zon breekt steeds meer door in Nederland. De temperaturen stijgen en een nieuw seizoen vraagt om een nieuw uiterlijk van je woning. De zomer is officieel begonnen, maar is jouw huis er wel klaar voor? Geef je woning een zomers en zonnig interieur en creëer een heerlijk zomergevoel. Nieuwe raamdecoratie Met de stijgende temperaturen […]

18 juni 2019

"/>

Wonen

Hoe verhit is de huizenmarkt nu echt?

Het vinden van een woning kan anno 2019 erg lastig zijn. Zeker voor starters is het momenteel vrij moeilijk om een nieuwe woning te vinden. Het krijgen van een hypotheek is namelijk niet iets dat je zomaar krijgt. Mocht jij een hypotheek willen krijgen, dan zal je aan flink wat eisen moeten voldoen. Zo zal […]

18 juni 2019

"/>

Wonen

Hoe zet je de puntjes op de ‘i’ in jouw slaapkamer?

De slaapkamer is toch wel de plek in huis waar je tot rust moet kunnen komen. Hierbij zullen er dus belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Deze keuzes gaan van inrichting tot natuurlijk een indeling. Van kasten, waarin je keuzes hebt die gaan van inloopkasten tot inbouwkasten. Maar ook keuzes over een mooie en sfeervolle vloer […]

6 augustus 2020

"/>

Wonen

Van studentenkamer naar koopwoning: hier moet je op letten

Ben jij pas geleden afgestudeerd? Dan is dat natuurlijk fantastisch. Je studententijd zit erop en het is tijd om echt iets op te bouwen. Je kunt op zoek gaan naar een baan en mocht jij uiteindelijk een vast contract krijgen, dan kan je er zelfs over na gaan denken om een woning te kopen. Zeker […]

4 september 2019