" alt="Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!"/>

Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!

Het kopen van een woning is natuurlijk voor veel mensen een spannende fase in het leven. Naast een spannende fase is het ook een periode waarin behoorlijk veel geld moet worden uitgegeven. Ook al is de nieuwe woning een project waar niet veel aan hoeft te worden gedaan, er zijn altijd wel uitgaven waar nieuwe bewoners rekening mee moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan kleine dingen, zoals het opnieuw witten van muren of hier en daar een likje verf aanbrengen. Al met al zijn dit kosten waar men in eerste instantie niet aan denkt. Daarnaast zorgt een woning kopen met een tuin ook vaak voor extra uitgaven. Je bent immers enorm blij met de tuin, maar moet er nog veel aan gebeuren voordat het naar wens is. Afhankelijk van hoeveel je wilt opknappen aan de tuin, moet je vaak al rekening houden met een budget. In dit artikel volgen een aantal tips om de tuin leuker te maken zonder veel zelf te hoeven doen en waarbij de kosten relatief laag blijven.

Basis van een tuin

Zoals eerder genoemd lopen de kosten hoog op voor het opknappen van een tuin. Dit komt met name, omdat beplanting al vaak snel oploopt. Wanneer je jouw nieuwe tuin op een makkelijke, goedkope en snelle manier wilt opknappen kan je altijd bij de basis beginnen. Daarnaast kan je al gauw met leuke accessoires en sfeervolle tuinmeubelen de tuin opleuken. Tijd om daarom even te kijken naar de basis; Wat staat er eigenlijk in en wat kan eruit?

Tegels

Tegels zijn vaak elementen die niet makkelijk te vervangen zijn. Voordat je de hele tuin zelf gaat aanpakken of laat aanpakken is het wellicht voor dat moment goed om de tegels te laten liggen en ze een opknapbeurt te geven. Dit kan door middel van een hogedrukspuit. Op die manier zien de tegels er weer fris uit en kan je de uitgaven voor nieuwe tegels nog even uitstellen. Bovendien scheelt dit behoorlijk in de kosten.

Beplanting

Beplanting kan een tuin maken of breken. Bekijk daarom goed welke beplanting jij nog mooi vindt en welke beplanting er eigenlijk direct uit kan. Bij het uitzoeken van nieuwe beplanting kan je kijken welke planten er goed groeien in schaduw en zon, afhankelijk van de richting waar de tuin op staat. Hoe beter je de tuin hierop inricht, hoe langer je met de nieuwe beplanting uiteindelijk kunt doen.

Accessoires

Met name in de zomer is het leuk om de tuin extra aan te kleden met sfeerverlichting, kussens, tuinmeubelen en andere mogelijke accessoires. Op die manier heb je uiteindelijk een leuke, sfeervolle tuin waar niet veel geld aan is besteed.  

Nieuwbouwwoning

Met het kopen van een nieuwbouwwoning is het lastig om voort te bouwen op de bestaande tuin. Er moet een hele nieuwe tuin worden gecreëerd. Een ‘basis’ tuin uitbesteden begint vaak al vanaf €5000,- en dan heb je enkel de basis met tegels en eventueel wat beplanting. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal dingen zelf te doen. Dit is alleen aan te raden wanneer je zelf natuurlijk handig bent.

"/>

Wonen

Jouw studentenkamertje toch groot laten ogen!

Heel leuk hoor, op kamers. Maar grote kans dat je het moet doen met maar een paar vierkante meter. Staat jouw kamer ook al meteen vol met alleen een bed en een kast? Niet getreurd, rooming.nl helpt je met het creëren van ruimte, zodat je jouw hok alsnog kan omtoveren in een klein paleisje! 1. […]

31 december 2018

"/>

Wonen

4 tips om het licht in je huis te regelen

Het is een van de belangrijkste elementen in ons leven: het licht. Het zorgt er onder andere voor dat we productiever en goed gehumeurd zijn. In de zomer is het belangrijk dat we genieten van het licht dat de zon ons biedt en in de winter moeten we genieten van de juiste verlichting binnenshuis. Er […]

21 oktober 2020

"/>

Wonen

Welke slimme devices zijn handig voor thuis?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apparaten te krijgen die je huis slimmer kunnen maken. Hiermee wordt natuurlijk bedoeld je allerlei dingen makkelijk kunt bedienen. Dit wordt steeds populairder en er zijn dan ook een hoop Nederlanders die hier gebruik van maken. Veel van deze apparaten kun je bedienen met je iPad. Let wel goed op […]

3 maart 2020

"/>

Wonen

Waarom planten onmisbaar zijn in jouw kamer

Heb jij ook moeite met het in leven houden van je planten? Blaadjes die bruin worden, krimpen en uitvallen. Hoe erg je je best ook doet, zelfs de gebruiksaanwijzing hebt gelezen, regelmatig water geeft, zelfs zo nu en dan lieve woordjes toefluistert; ze overleven het vaak niet. Ontzettend zonde, want planten hebben een aantal geweldige […]

18 december 2018