" alt="Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!"/>

Een nieuwe woning? Houd rekening met de tuin!

Het kopen van een woning is natuurlijk voor veel mensen een spannende fase in het leven. Naast een spannende fase is het ook een periode waarin behoorlijk veel geld moet worden uitgegeven. Ook al is de nieuwe woning een project waar niet veel aan hoeft te worden gedaan, er zijn altijd wel uitgaven waar nieuwe bewoners rekening mee moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan kleine dingen, zoals het opnieuw witten van muren of hier en daar een likje verf aanbrengen. Al met al zijn dit kosten waar men in eerste instantie niet aan denkt. Daarnaast zorgt een woning kopen met een tuin ook vaak voor extra uitgaven. Je bent immers enorm blij met de tuin, maar moet er nog veel aan gebeuren voordat het naar wens is. Afhankelijk van hoeveel je wilt opknappen aan de tuin, moet je vaak al rekening houden met een budget. In dit artikel volgen een aantal tips om de tuin leuker te maken zonder veel zelf te hoeven doen en waarbij de kosten relatief laag blijven.

Basis van een tuin

Zoals eerder genoemd lopen de kosten hoog op voor het opknappen van een tuin. Dit komt met name, omdat beplanting al vaak snel oploopt. Wanneer je jouw nieuwe tuin op een makkelijke, goedkope en snelle manier wilt opknappen kan je altijd bij de basis beginnen. Daarnaast kan je al gauw met leuke accessoires en sfeervolle tuinmeubelen de tuin opleuken. Tijd om daarom even te kijken naar de basis; Wat staat er eigenlijk in en wat kan eruit?

Tegels

Tegels zijn vaak elementen die niet makkelijk te vervangen zijn. Voordat je de hele tuin zelf gaat aanpakken of laat aanpakken is het wellicht voor dat moment goed om de tegels te laten liggen en ze een opknapbeurt te geven. Dit kan door middel van een hogedrukspuit. Op die manier zien de tegels er weer fris uit en kan je de uitgaven voor nieuwe tegels nog even uitstellen. Bovendien scheelt dit behoorlijk in de kosten.

Beplanting

Beplanting kan een tuin maken of breken. Bekijk daarom goed welke beplanting jij nog mooi vindt en welke beplanting er eigenlijk direct uit kan. Bij het uitzoeken van nieuwe beplanting kan je kijken welke planten er goed groeien in schaduw en zon, afhankelijk van de richting waar de tuin op staat. Hoe beter je de tuin hierop inricht, hoe langer je met de nieuwe beplanting uiteindelijk kunt doen.

Accessoires

Met name in de zomer is het leuk om de tuin extra aan te kleden met sfeerverlichting, kussens, tuinmeubelen en andere mogelijke accessoires. Op die manier heb je uiteindelijk een leuke, sfeervolle tuin waar niet veel geld aan is besteed.  

Nieuwbouwwoning

Met het kopen van een nieuwbouwwoning is het lastig om voort te bouwen op de bestaande tuin. Er moet een hele nieuwe tuin worden gecreëerd. Een ‘basis’ tuin uitbesteden begint vaak al vanaf €5000,- en dan heb je enkel de basis met tegels en eventueel wat beplanting. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal dingen zelf te doen. Dit is alleen aan te raden wanneer je zelf natuurlijk handig bent.

"/>

Wonen

Slimme apparaten om jou te helpen bij het huishouden

Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die je helpen bij het huishouden. De apparaten maken het je niet alleen gemakkelijker, ze gebruiken nooit te veel energie en ze maken allerlei besparingen mogelijk. De dweilrobot doet stil zijn werk Neem de robotstofzuiger, zeg maar de robotmaaier van Gardena voor het gras buiten, maar […]

6 september 2019

"/>

Wonen

Zo kun je de waarde van je huis vergroten

Het is de ultieme tijd om je huis in de verkoop te zetten. Maar hoe zorg je dat je je woning kunt verkopen voor een mooie prijs? We zetten vier praktische tips voor je op een rij, waaronder het regelen van het cv-ketel-onderhoud en andere belangrijke klusjes. Tip 1: Handel onderhoudsklussen af Is je cv-installatie al een […]

22 juni 2021

"/>

Wonen

Hoe je het beste kunt besparen op een studentenverhuizing

Ben je student en van plan om binnenkort te verhuizen? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Je zult onder andere je huurcontract bijtijds moeten opzeggen maar niet vóór je het nieuwe contract hebt getekend. Verhuizen met een erkend verhuisbedrijf Wanneer je gaat verhuizen hoop je natuurlijk dat […]

25 januari 2019

"/>

Wonen

De voordelen van een VPN-verbinding voor thuis

Het hebben van een VPN-verbinding is een groot voordeel. Veel mensen gebruiken er al een om veiliger over het internet te surfen en geografische blokkades te omzeilen, maar een VPN heeft meer voordelen. In dit artikel sommen we de vele voordelen voor je op. Wat is een VPN-verbinding? Een VPN-verbinding is een versleutelde verbinding tussen […]

10 oktober 2019