" alt="Dit zijn de meest voorkomende huis-gadgets voor jouw huisdieren"/>

Dit zijn de meest voorkomende huis-gadgets voor jouw huisdieren

 

Het verzorgen van een huisdier vergt veel tijd. Dat is niet altijd makkelijk als je veel van huis bent. Maar je kan het jezelf wel makkelijker maken. Door de juiste gadgets en speeltjes in huis te halen, zorg je ervoor dat je hond of kat toch de aandacht krijgt die het nodig heeft. We sommen de populairste gadgets en speeltjes voor je op.

 

Automatische voederbak

Het is niet altijd makkelijk om rekening te houden met je huisdier. Als je een weekend weg bent, moet je goed nadenken wie je hond dan verzorgt. Met de juiste gadgets is dat niet nodig. Neem een automatische voederbak. Deze stel je makkelijk in op bepaalde tijden en zo zorg je ervoor dat jouw hond op gewenste tijden zijn brokken krijgt. Het enige wat je moet doen is hondenbrokken bestellen en de bak van de voederbak vullen.

 

Krabpaal

Voor katten is er een ding dat niet mag ontbreken in deze lijst: de katten krabpaal. Deze paal is voor veel katten ‘hun thuis’. Ze voelen zich er veilig, doordat ze het gebied hebben afgebakend. Dat doet hij door aan de paal te krabben. Wanneer dat gebeurt, komt de geur van de nagels rondom de paal te hangen en weten andere katten dat ze een territorium binnenlopen. Maar er zijn meer voordelen aan een krabpaal. Een kat krabt namelijk ook om zijn nagels schoon te maken en om energie kwijt te kunnen. Nadat een kat gekrabd heeft, voelt hij zich weer ontspannen.

 

Automatische speeltjes

De kans is groot dat ook jouw kat ontzettend graag speelt met een laserlampje. De gekleurde laser activeert het jachtinstinct van de kat. De stip is de prooi en die willen ze vangen. Om jouw kat ook dat plezier te geven op de momenten dat je niet thuis bent, is er een speciaal speeltjes ontwikkeld. Dit speeltje, dat de Petcube Play 2 heet, is een laserlampje gecombineerd met een camera. Je bestuurt de laser via je smartphone en zo kan je overal ter wereld genieten van je kat. Bovendien kan je door de speaker je stem laten horen.

 

Videobellen met je hond

Ook voor honden zijn er technologieën waarmee je overal ter wereld jouw huisdier aandacht kan geven. De PetChatz HDX geeft jouw viervoeter de mogelijkheid een videogesprek te starten. Leer je hond dat hij op de knop moet drukken voor een gesprek en via een cameraverbinding is een gesprek mogelijk. Bovendien kan je via het scherm ook video’s of streamingdiensten als Dog TV afspelen om je hond vermaak bieden.