" alt="De voordelen van slimme stekkers"/>

De voordelen van slimme stekkers

Ze zijn er in vele soorten en maten: slimme stekkers! Ze zijn er ook in vele prijsklassen. Het is de basis om jouw huis ook slimmer te maken. Van koffiezetapparaat tot broodrooster en van lamp tot zonnescherm: met de slimme stekker is het mogelijk om ze te veranderen naar slimme apparaten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis wat slimmer te maken. Het is eigenlijk heel gemakkelijk en zorgt voor meer gemak en gemoedsrust. Het helpt zelfs om energie te besparen.

Wat is een slimme stekker?

Het is eigenlijk een schakelaar tussen het apparaat en het stopcontact. De slimme stekker zet je ertussen en hiermee ontstaat er een extra manier om het op afstand te bedienen. Een televisie, radio of koffiezetapparaat is nu veel gemakkelijker aan of uit te zetten. Ben je weggereden en twijfel je of het strijkijzer ook echt uit is? Check het op de smartphone en zet hem alsnog uit. Hombli is een van de makers van slimme stekkers.

Lekker wakker worden

Het is mogelijk om op een goede manier wakker te worden met slimme apparaten in huis. Het koffiezetapparaat gaat automatisch aan, dan de broodrooster machine en ook de eierkoker. Je komt beneden en je hoeft alleen nog maar de verse jus d’orange uit de koelkast te pakken om te starten aan een heerlijk ontbijt. Ook is de telefoon maximaal opgeladen en hetzelfde geldt voor de tablet en laptop. Je laat de opladers een paar uur voor de zonsopkomst aangaan en zet het niet de hele nacht aan. Hiermee bespaar je energie!

Een veiliger huis

We noemden net al het uitzetten van het strijkijzer. Het is ook belangrijk om de elektrische verwarming, föhn of stijltang v oor het haar op tijd uit te zetten. Het kan allemaal zorgen voor gevaar. Ook kan het veel energie kosten als het aan blijft staan.

Slimme stekkers in de slaapkamer

Veel kinderen slapen met een nachtlampje aan. Vaak vallen ze in slaap als het nog aan is en blijft het uren branden. Jammer toch? Laat het automatisch uitgaan op een specifieke tijd. Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle verlichting in huis. Je laat het gewoon aan en het gaat vanzelf uit. Ideaal gewoon. De schakelaars kun je wel uit je huis halen.

Geld besparen

Een ventilator of airco en zelfs de elektrische verwarming zijn eigenlijk best wel energievreters. Het is natuurlijk jammer als ze voor niets aan staan. Het is echter wel prettig als je in huis komt en het al lekker koel of warm is. Het is met een tijdschema mogelijk om via de slimme stekker de apparaten aan te laten gaan. 

"/>

Wonen

Maak je balkon “summer proof”

Spring is in the air… en dat betekent dat de zomer ook al weer voor de deur staat! Lekker met je huisgenoten genieten van het heerlijke zonnetje op jullie balkon. Dient jullie balkon ’s winters als opslagplaats voor bier en afval? En is jullie balkon verre van zomer klaar? Maak je geen zorgen! Wij delen […]

30 april 2019

"/>

Wonen

Wat te doen met een studententuin?

Ben je helemaal gesetteld in je nieuwe studentenwoning in de grote stad en heb je samen met je familie en vrienden het complete interieur kunnen verhuizen en op de juiste plek kunnen zetten? Pak dan eens lekker door en ga ook eens aan de slag in de tuin. De studententuin is vaak een eenvoudige plek […]

13 januari 2019

"/>

Wonen

Tips om je huisfinanciën goed te regelen

Al eerder schreven we een blog over welke maandelijkse kosten je nog naast je kale huurprijs kunt verwachten. De grootste kostenposten zijn gas water licht, gemeenteheffingen en abonnementen. Het is best lastig om alles goed in kaart te brengen en om alles overzichtelijk te hebben. Maar wat nog lastiger is, is het overzicht behouden en […]

28 juni 2019

"/>

Wonen

Woondilemma’s

Op zoek gaan naar een nieuwe woning is altijd lastig. Of je nou binnenkort op kamers gaat, net afgestudeerd bent of juist al een tijdje werkt. Wat wil je nou eigenlijk precies? Hoeveel heb je te besteden? Welke locatie heeft je voorkeur? Wil je een huis delen, of wil je een studio voor jezelf? Misschien […]

27 maart 2019