" alt="De voordelen van slimme stekkers"/>

De voordelen van slimme stekkers

Ze zijn er in vele soorten en maten: slimme stekkers! Ze zijn er ook in vele prijsklassen. Het is de basis om jouw huis ook slimmer te maken. Van koffiezetapparaat tot broodrooster en van lamp tot zonnescherm: met de slimme stekker is het mogelijk om ze te veranderen naar slimme apparaten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis wat slimmer te maken. Het is eigenlijk heel gemakkelijk en zorgt voor meer gemak en gemoedsrust. Het helpt zelfs om energie te besparen.

Wat is een slimme stekker?

Het is eigenlijk een schakelaar tussen het apparaat en het stopcontact. De slimme stekker zet je ertussen en hiermee ontstaat er een extra manier om het op afstand te bedienen. Een televisie, radio of koffiezetapparaat is nu veel gemakkelijker aan of uit te zetten. Ben je weggereden en twijfel je of het strijkijzer ook echt uit is? Check het op de smartphone en zet hem alsnog uit. Hombli is een van de makers van slimme stekkers.

Lekker wakker worden

Het is mogelijk om op een goede manier wakker te worden met slimme apparaten in huis. Het koffiezetapparaat gaat automatisch aan, dan de broodrooster machine en ook de eierkoker. Je komt beneden en je hoeft alleen nog maar de verse jus d’orange uit de koelkast te pakken om te starten aan een heerlijk ontbijt. Ook is de telefoon maximaal opgeladen en hetzelfde geldt voor de tablet en laptop. Je laat de opladers een paar uur voor de zonsopkomst aangaan en zet het niet de hele nacht aan. Hiermee bespaar je energie!

Een veiliger huis

We noemden net al het uitzetten van het strijkijzer. Het is ook belangrijk om de elektrische verwarming, föhn of stijltang v oor het haar op tijd uit te zetten. Het kan allemaal zorgen voor gevaar. Ook kan het veel energie kosten als het aan blijft staan.

Slimme stekkers in de slaapkamer

Veel kinderen slapen met een nachtlampje aan. Vaak vallen ze in slaap als het nog aan is en blijft het uren branden. Jammer toch? Laat het automatisch uitgaan op een specifieke tijd. Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle verlichting in huis. Je laat het gewoon aan en het gaat vanzelf uit. Ideaal gewoon. De schakelaars kun je wel uit je huis halen.

Geld besparen

Een ventilator of airco en zelfs de elektrische verwarming zijn eigenlijk best wel energievreters. Het is natuurlijk jammer als ze voor niets aan staan. Het is echter wel prettig als je in huis komt en het al lekker koel of warm is. Het is met een tijdschema mogelijk om via de slimme stekker de apparaten aan te laten gaan. 

"/>

Wonen

Tips om je huisfinanciën goed te regelen

Al eerder schreven we een blog over welke maandelijkse kosten je nog naast je kale huurprijs kunt verwachten. De grootste kostenposten zijn gas water licht, gemeenteheffingen en abonnementen. Het is best lastig om alles goed in kaart te brengen en om alles overzichtelijk te hebben. Maar wat nog lastiger is, is het overzicht behouden en […]

28 juni 2019

"/>

Wonen

Tips bij het verhuizen naar een studentenwoning

Veel studenten zullen het hoogstwaarschijnlijk wel meemaken of meegemaakt hebben. Hier hebben we het over het verhuizen naar je nieuwe studentenwoning. Dit kan veel stress met zich meebrengen, mits je alles goed hebt geregeld en gepland. Om er zeker van te zijn dat je in grote lijnen op de goede weg bent, hebben wij een […]

6 februari 2019

"/>

Wonen

Garage of carport laten bouwen bij jouw appartement

Wanneer je een fraai appartement op de begane grond hebt, kan het plaatsen van een garage of carport het overwegen waard zijn. De carports van Tuinmaximaal bieden je de mogelijkheid om je auto bij je appartement te stallen. Op deze manier neemt de kans op schade aan je auto af. Niet alleen door vandalisme, maar […]

19 juni 2020

"/>

Wonen

De toegevoegde waarde van een luxaflex in huis

De toegevoegde waarde van een luxaflex in huis Luxaflex staat alom bekend als raamdecoratie in de vorm van horizontale jaloezieën. Het is lange tijd een van de populairste vormen van raambekleding geweest en is ook in deze tijd nog altijd een trend. Luxaflex kent bovendien een toegevoegde waarde en welke dat is, lees je hier. […]

25 maart 2021