" alt="3 tips voor het beplanten van hangmanden"/>

3 tips voor het beplanten van hangmanden

Hangende manden zijn een geweldige manier om een opgeruimde, schone en professioneel ogende buitenruimte te creëren. Met hun weelderige cascades van bloemen voegen hangmanden bovendien drama en uitbundigheid toe aan je tuin. Dit zijn drie tips voor hangmanden waar je lange tijd plezier van hebt:

1.      Kies de juiste grootte

Er zijn veel hangende plantenbakken online beschikbaar, waaronder plastic manden met waterreservoirs, rieten manden voor een natuurlijke uitstraling en manden met een hip kleurtje voor een moderne look. Welk materiaal je ook kiest, de grootte van de mand is belangrijk. Een mand die te klein is voor je planten zal regelmatig water moeten krijgen en je bent veel bezig met snoeien. Hoe groter de mand, hoe beter, want een grotere mand zorgt voor een grotere hoeveelheid vocht. Dit betekent dat er minder onderhoud nodig is en dat er meer mogelijkheden zijn voor grotere en levendigere planten.

Het helpt als je een bepaalde plant in gedachten hebt voordat je beslist voor welke grootte je gaat, want dan kun je de mand aanpassen aan de plant in plaats van andersom.

2.      De bekleding

De bekleding van de mand is belangrijk, omdat deze helpt bij het vasthouden van water in de bodem. Hieronder vind je enkele soorten bekleding:

  • Veenmos
  • Kokosliner
  • Jutedoek

3.      Zo plant je hangmanden

Nu is het tijd om te beginnen met het vullen van de mand met grond. Zorg ervoor dat de eerste laag aarde tussen de vier en vijf centimeter boven de basis van de mand ligt en druk deze vervolgens stevig aan om een stevige ondergrond te creëren.

Sommige tuiniers steken graag een drainagebuis in hun mandje om de lucht en het water gelijkmatig te verdelen. Als je dit gaat doen, zorg er dan voor dat je drie of vier centimeter grond tussen de bodem van de pijp en de basis van de mand laat liggen. Anders loopt het water gewoon recht door de mand en op de grond.

Zodra de grond en de drainage op hun plaats liggen, zet je de gewenste planten in de bodem van de mand, net onder de grond. Dan gaat het er vooral om de grond goed vochtig te houden en je kunt lange tijd genieten van je planten.

"/>

Wonen

Zo maak je indruk met je gordijnen

Niets kleedt je kamer zo af als mooie gordijnen voor je ramen. Maar op maat gemaakte gordijnen kunnen onbetaalbaar zijn en gordijnen naaien is tijdrovend (en niet te vergeten moeilijk). Dan moet je je moeder of tante wel héél lief aankijken. Gelukkig is het met enkele handige tips vrij gemakkelijk om goedkope, kant-en-klare gordijnen een […]

13 augustus 2019

"/>

Wonen

Hoe verhit is de huizenmarkt nu echt?

Het vinden van een woning kan anno 2019 erg lastig zijn. Zeker voor starters is het momenteel vrij moeilijk om een nieuwe woning te vinden. Het krijgen van een hypotheek is namelijk niet iets dat je zomaar krijgt. Mocht jij een hypotheek willen krijgen, dan zal je aan flink wat eisen moeten voldoen. Zo zal […]

18 juni 2019

"/>

Wonen

Woning huren: wel of niet laten stucen?

Wanneer u een woning huurt, dan horen muren en plafond netjes in orde te zijn. De wanden en het plafond moeten van dien aard zijn dat u deze met één keer sauzen wit kunt krijgen. Maar helaas, bij sommige woningstichtingen is dit vaak niet zo en zien de muren en het plafond en niet netjes […]

15 januari 2019

"/>

Wonen

Is de huurprijs die ik betaal redelijk?

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van hoge huurprijzen in Amsterdam, de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt zelfs rond de €23 en Amsterdam staat daarmee bekend als de stad die de hoogste huurprijzen van het land noteert. En de prijzen blijven oplopen, in Amsterdam met gemiddeld rond de 4 procent per jaar. Huurders in Rotterdam […]

25 maart 2019