" alt="3 tips voor het beplanten van hangmanden"/>

3 tips voor het beplanten van hangmanden

Hangende manden zijn een geweldige manier om een opgeruimde, schone en professioneel ogende buitenruimte te creëren. Met hun weelderige cascades van bloemen voegen hangmanden bovendien drama en uitbundigheid toe aan je tuin. Dit zijn drie tips voor hangmanden waar je lange tijd plezier van hebt:

1.      Kies de juiste grootte

Er zijn veel hangende plantenbakken online beschikbaar, waaronder plastic manden met waterreservoirs, rieten manden voor een natuurlijke uitstraling en manden met een hip kleurtje voor een moderne look. Welk materiaal je ook kiest, de grootte van de mand is belangrijk. Een mand die te klein is voor je planten zal regelmatig water moeten krijgen en je bent veel bezig met snoeien. Hoe groter de mand, hoe beter, want een grotere mand zorgt voor een grotere hoeveelheid vocht. Dit betekent dat er minder onderhoud nodig is en dat er meer mogelijkheden zijn voor grotere en levendigere planten.

Het helpt als je een bepaalde plant in gedachten hebt voordat je beslist voor welke grootte je gaat, want dan kun je de mand aanpassen aan de plant in plaats van andersom.

2.      De bekleding

De bekleding van de mand is belangrijk, omdat deze helpt bij het vasthouden van water in de bodem. Hieronder vind je enkele soorten bekleding:

  • Veenmos
  • Kokosliner
  • Jutedoek

3.      Zo plant je hangmanden

Nu is het tijd om te beginnen met het vullen van de mand met grond. Zorg ervoor dat de eerste laag aarde tussen de vier en vijf centimeter boven de basis van de mand ligt en druk deze vervolgens stevig aan om een stevige ondergrond te creëren.

Sommige tuiniers steken graag een drainagebuis in hun mandje om de lucht en het water gelijkmatig te verdelen. Als je dit gaat doen, zorg er dan voor dat je drie of vier centimeter grond tussen de bodem van de pijp en de basis van de mand laat liggen. Anders loopt het water gewoon recht door de mand en op de grond.

Zodra de grond en de drainage op hun plaats liggen, zet je de gewenste planten in de bodem van de mand, net onder de grond. Dan gaat het er vooral om de grond goed vochtig te houden en je kunt lange tijd genieten van je planten.

"/>

Wonen

4 tips om het licht in je huis te regelen

Het is een van de belangrijkste elementen in ons leven: het licht. Het zorgt er onder andere voor dat we productiever en goed gehumeurd zijn. In de zomer is het belangrijk dat we genieten van het licht dat de zon ons biedt en in de winter moeten we genieten van de juiste verlichting binnenshuis. Er […]

2 december 2020

"/>

Wonen

De lente lonkt

Word jij er ook zo blij van; het voorjaar, de lente? Elke ochtend hoor je de vogels al fluiten, waarschijnlijk doen ze dat al een tijdje voordat jouw wekker gaat. De dagen worden steeds een beetje langer; je hoeft niet meer in het donker richting je werkgever en het is nog licht als je richting […]

26 april 2021

"/>

Wonen

Is de huurprijs die ik betaal redelijk?

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van hoge huurprijzen in Amsterdam, de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt zelfs rond de €23 en Amsterdam staat daarmee bekend als de stad die de hoogste huurprijzen van het land noteert. En de prijzen blijven oplopen, in Amsterdam met gemiddeld rond de 4 procent per jaar. Huurders in Rotterdam […]

25 maart 2019

"/>

Wonen

Op vakantie in eigen land? Zo pak je dat aan!

Als gevolg van het coronavirus is menig vakantie in het buitenland in het water gevallen. Inmiddels mogen we weliswaar weer naar het buitenland op vakantie, maar lang niet iedereen zit hierop te wachten. Het is namelijk geen prettig vooruitzicht om in het buitenland besmet te raken met het virus. Daarom kiezen veel Nederlanders er dit […]

7 juli 2020