" alt="3 tips voor het beplanten van hangmanden"/>

3 tips voor het beplanten van hangmanden

Hangende manden zijn een geweldige manier om een opgeruimde, schone en professioneel ogende buitenruimte te creëren. Met hun weelderige cascades van bloemen voegen hangmanden bovendien drama en uitbundigheid toe aan je tuin. Dit zijn drie tips voor hangmanden waar je lange tijd plezier van hebt:

1.      Kies de juiste grootte

Er zijn veel hangende plantenbakken online beschikbaar, waaronder plastic manden met waterreservoirs, rieten manden voor een natuurlijke uitstraling en manden met een hip kleurtje voor een moderne look. Welk materiaal je ook kiest, de grootte van de mand is belangrijk. Een mand die te klein is voor je planten zal regelmatig water moeten krijgen en je bent veel bezig met snoeien. Hoe groter de mand, hoe beter, want een grotere mand zorgt voor een grotere hoeveelheid vocht. Dit betekent dat er minder onderhoud nodig is en dat er meer mogelijkheden zijn voor grotere en levendigere planten.

Het helpt als je een bepaalde plant in gedachten hebt voordat je beslist voor welke grootte je gaat, want dan kun je de mand aanpassen aan de plant in plaats van andersom.

2.      De bekleding

De bekleding van de mand is belangrijk, omdat deze helpt bij het vasthouden van water in de bodem. Hieronder vind je enkele soorten bekleding:

  • Veenmos
  • Kokosliner
  • Jutedoek

3.      Zo plant je hangmanden

Nu is het tijd om te beginnen met het vullen van de mand met grond. Zorg ervoor dat de eerste laag aarde tussen de vier en vijf centimeter boven de basis van de mand ligt en druk deze vervolgens stevig aan om een stevige ondergrond te creëren.

Sommige tuiniers steken graag een drainagebuis in hun mandje om de lucht en het water gelijkmatig te verdelen. Als je dit gaat doen, zorg er dan voor dat je drie of vier centimeter grond tussen de bodem van de pijp en de basis van de mand laat liggen. Anders loopt het water gewoon recht door de mand en op de grond.

Zodra de grond en de drainage op hun plaats liggen, zet je de gewenste planten in de bodem van de mand, net onder de grond. Dan gaat het er vooral om de grond goed vochtig te houden en je kunt lange tijd genieten van je planten.

"/>

Wonen

Van studentenkamer naar koopwoning: hier moet je op letten

Ben jij pas geleden afgestudeerd? Dan is dat natuurlijk fantastisch. Je studententijd zit erop en het is tijd om echt iets op te bouwen. Je kunt op zoek gaan naar een baan en mocht jij uiteindelijk een vast contract krijgen, dan kan je er zelfs over na gaan denken om een woning te kopen. Zeker […]

4 september 2019

"/>

Wonen

Garage of carport laten bouwen bij jouw appartement

Wanneer je een fraai appartement op de begane grond hebt, kan het plaatsen van een garage of carport het overwegen waard zijn. De carports van Tuinmaximaal bieden je de mogelijkheid om je auto bij je appartement te stallen. Op deze manier neemt de kans op schade aan je auto af. Niet alleen door vandalisme, maar […]

19 juni 2020

woonkamer"/>

Wonen

Een moderne woonkamer creëren: wat zijn de aandachtspunten?

Wie droomt er niet van een moderne woonkamer? Een stijlvolle, stoere leren bank, in combinatie met een fraai kleed en bijvoorbeeld een robuust televisiemeubel. Om tot een moderne woonkamer te kunnen komen, spelen niet alleen de meubels in deze ruimte een rol. Besteed ook voldoende aandacht aan de verlichting in de woonkamer, de manier waarop […]

20 juli 2020

"/>

Wonen

Voorkom deze fouten bij de verbouwing van een appartement

Wanneer je een appartement hebt en dit wil gaan verbouwen dan kunnen fouten voorkomen worden door van te voren goed in te schatten wat wel en wat niet kan. Wij van Verbouw-gigant.nl geven een aantal tips om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Let erop dat je het vooraf vastgestelde budget niet al te […]

27 januari 2019